Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uusia autoja rekisteröitiin kesäkuussa viime vuotta enemmän – kasvuvuosi siintää autoalan tähtäimessä

Uusien henkilöautojen rekisteröinnit kokivat kolauksen alkuvuodesta. Tiputuksen jälkeen kauppa on palautumassa nousu-uralle, ja kesäkuussa uusia henkilöautoja rekisteröitiin 1,0 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Kaikkiaan kuluvan vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana on rekisteröity 64 441 uutta henkilöäautoa, mikä on 1,6 prosenttia edellisvuotta vähemmän. Huhtikuussa vastaava luku oli vielä 4 prosenttia, joten trendi näyttää hyvältä.

Alkuvuoden eniten rekisteröity auto on jo perinteiseen tapaan Skoda Octavia, ja hyvänä kakkosena tulee Nissan Qashqai. Näiden lukemat ensimmäisen puolen vuoden ajalta ovat 3 075 ja 2 415 kappaletta, joissa molemmissa on reilua kasvua edellisvuoteen verrattuna.

Mallitilastoissa kolmanneksi kiilannut Toyota Auris on yksi selitys Toyotan hyvään alkuvuoteen. Kun toisena merkkitilastoissa oleva Volkswagen on aavistuksen jäljessä viime vuoden rekisteröinteihin verrattuna, on Toyota kärjessä hurjalla 18,9 prosentin kasvulla. Alkuvuoden aikana kilpiin on pistetty 8 347 uutta Toyotaa, mikä on yli 1 200 autoa enemmän kuin Volkswagenilla. Suurimmat nousijat merkkitilastoissa ovat neljännellä sijalla oleva Volvo 26 prosentin kasvulla ja yhdeksäntenä oleva Mercedes-Benz 13,5 prosentin kasvulla.

Henkilöautojen rekisteröintimäärien nousua odotellessa paketti- ja kuorma-autojen kauppa käy hyvin. Alkuvuoden aikana pakettiautojen rekisteröinnit ovat 25,1 prosentin kasvussa edellisvuoteen verrattuna, ja kuorma-autojen kohdalla sama luku on 11,4 prosenttia.

Kuva: Mikko Autio