Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uudistunut Leon lähtee uuteen kotiin 18 252 eurolla

Kävimme koeajamassa kasvojenkohotuksen läpikäyneen Seat Leonin jo noin kuukausi sitten. Nyt maahantuoja on saanut uutuudelle mielenkiintoiset hinnat.

Seat Leon sai faceliftin nopeasti Golfin jälkeen. Ulkoiset muutokset noudattavat hillittyä linjaa, ja vasta tarkempi tarkastelu paljastaa hieman aiempaa terävämmät linjat. Myös sisätilojen ilmettä on selkiytetty ja keskikonsoliin on tarjolla parhaimmillaan 8-tuumainen kosketusnäyttö. Samalla kuljettajaa avustavat järjestelmät on päivitetty vastaamaan nykypäivän standardeja. Uudistuksen yhteydessä mallisto laajeni entistä kattavammaksi ja pellin alle istutettiin konsernin uusinta tekniikkaa.

Malliston hinnat alkavat modernilla 1,0-litraisella ja 115-hevosvoimaisella moottorilla varustetun Leon 1.0 TSI:n 18 252 eurosta. Leon ST -farmarimallin hinnat puolestaan alkavat samalla koneella 19 357 eurosta. Pikkukoneen pariksi on saatavilla myös automaattivaihteisto ja tämän parivaljakon hinnat lähtevät 20 251 eurosta. Mielenkiintoinen uutuusmalli on 150-hevosvoimainen dieselfarmari automaattivaihteistolla ja nelivetona, minkä hinta lähtee 29 384 eurosta.

Kaikkiaan tarjolla on varsin kattava valikoima erilaisia voimalinjoja. Perusmallistossa on tarjolla kolme bensiinikonetta (115, 150, 180 hv), kolme dieselmoottoria (115, 150 ja 184 hv) sekä 1,4-litraisen moottorin maakaasuvaihtoehto (110 hv). Malliston huipulta löytyvän Cupra-mallin teholukema nousee pyöreään 300 hevosvoimaan ja erityisen mielenkiintoinen tulee olemaan farmarimalliin ensimmäistä kertaa tarjolle tuleva nelivetoversio. Tämän mallin hintaa ei ole vielä julkaistu.

Seat tarjoaa Leonia edelleen kolmella korivaihtoehdolla. Perinteisen viisiovisen hatchbackin ja farmarin lisäksi tarjolla on edelleen nykyään varsin harvinaiseksi jäänyt kaksiovinen hatchback. Varustetasoja on tarjolla neljä ja ne ovat nimeltään Reference, Style, FR ja uutuutena Xcellence. Cupra pysyy malliston piikkipaikalla.

Lue lisää uudistuneesta Seat Leonista:
Koeajossa Golfia kiusaava päivittynyt Espanjan serkku

Kuva: Seat