Toyota Auris saa väistyä Corolla-mallinimen tieltä – tavoitteena paluu Suomen myydyimmäksi automalliksi

Toyota Corolla on yksi maailman tunnetuimmista autoista. Globaalista mallia on myyty yli 45 miljoonaa kappaletta vuoden 1966 ensiesittelyn jälkeen.

Toyota korvasi useimmilla markkina-alueilla Corolla-mallinimen osittain vuonna 2007. Viisiovisen hatchbackin sekä farmarimallin imagoa haluttiin lähteä piristämään nimimuutoksella, mutta myös Euroopan markkinoilla Corolla säilyi edelleen sedanin mallinimenä.

Vielä keväällä Geneven autonäyttelyssä Toyota esitteli uutta Aurista, mutta juuri julkaistun tiedotteen mukaan valmistajan uuden sukupolven C-segmentin autot tullaan tuntemaan nimellä Corolla. Mallisarja kattaa niin sedanin, hatchbackin kuin farmarin, ja uusi Corolla rakentuu uudelle TNGA-pohjalevylle. Aiempien tietojen mukaan uusi Corolla tarjoaa yhden perinteisen bensiinimoottorin sekä kaksi eri teholuokan hybridivoimalinjaa.

Muutoksen myötä tavoitteet myös Suomessa ovat kovat, kun Corolla-mallinimen alta löytyy pitkästä aikaa kolme korimallia. Tällä hetkellä Suomen ensirekisteröintitilastoissa Toyota pitää hallussaan ykköstilaa merkkien osalta, ja tämä on tähtäimessä myös automallien välisessä kilpailussa.

– Uskomme, että se tulee siivittämään Corollan kilpailemaan Suomen myydyimmän automallin tittelistä, toteaa Toyota Auto Finland Oy:n toimitusjohtaja Kari Skogster.

Uusi Corolla Touring Sports -farmarimalli tullaan näkemään lokakuussa Pariisin autonäyttelyssä jo aiemmin nähdyn hatchbackin rinnalla.

Kuvat: Mikko Autio

Lue myös:
Uusi Toyota Auris esiteltiin Genevessä – moottorivalikoimassa täyskäännös

Teknavin 16. tuotantokauden avausjakso esitetään maanantaina 17.9. klo 22.35 MTV3-kanavalla. Uusinnat perjantaina 21.9. klo 13.00 sekä sunnuntaina 23.9. klo 12.55 MTV3:lla. Lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.