Tesla-kuski Reino Nordin hurahti sähköautoiluun: "Ei tää ole munanjatke"

Reino Nordinin keikkamatkat vaativat normaalia enemmän suunnittelua, sillä laulaja reissaa pitkätkin taipaleet Teslalla.

Teknavin 15. tv-kauden kuudes jakso (ma 30.4. klo 22.35 MTV3) on pyhitetty pelkästään sähköautoille. Erikoisjaksossa selvitetään, minkälainen kuski paljastuu Teslalla keikoille kurvailevasta Reino Nordinista.

– Mulla oli ollut jo pitkään ajatus, että kun vois kulkee keikkamatkat ilman bensaa. Isoin juttu on just se ympäristöystävällisyys, mutta onhan tää Tesla myös erittäin tyylikäs auto – ja nopee, Nordin kertoo yli 300-hevosvoimaisen Tesla Model S 75D:n ratissa.

Laulajaa ei haittaa, että keikkareissut vaativat paljon suunnittelua latauspaikkojen suhteen. Täysillä akuilla Nordinin menopelillä pääsee käytännön ajossa vajaat 400 kilometriä.

– Sitten kun sähköautoilijaksi ryhtyy, niin suunnittelusta tulee automaattista. Ja se on pieni vaiva siitä, että tietää, kuinka paljon kuluttaa energiaa, Nordin kertoo vieressä istuvalle Teknavin juontajalle Joanna Kuvajalle.

Sähköautoilun nimeen vannova Nordin aikoo pysytellä erossa polttomoottoreista myös tulevaisuudessa.

– Mä olen kattonut, että Porschelle on tulossa tosi magee sähköauto. Jos sellaisen saa hankittua, niin sitten mä lähden siihen. En halua kuitenkaan ökyillä, kyllä se tekniikka kiinnostaa enemmän. Se on kuitenkin työkalu eikä munanjatke, niinkuin aikaisemmin vitsailin, Nordin nauraa.

Jaksossa tutustutaan myös Reino Nordinin mainitsemaan Porschen Mission E -konseptiin sekä markkinoiden tehokkaimpiin supersähköautoihin. Testissä on maailman myydyin sähköauto Nissan Leaf.

Lue lisää sähköautoista:
Suomen sähköautomarkkina on lapsenkengissä – kasvuun vaaditaan tukia

Teknavin 15. tuotantokauden kuudes jakso esitetään ma 30.4. klo 22.35 MTV3-kanavalla.Uusinnat ke 2.5. klo 14.00 ja ma 7.5. klo 13.30 MTV3. Lisää ohjelman aiheista ja kauden aiemmat jaksot löydät osoitteesta www.teknavi.fi.