Tesla ja Virta laajentavat sähköautojen latausverkostoa yhteistyössä – myös sinä voit ehdottaa paikkaa

Sähköautot ja ladattavat hybridit yleistyvät kiihtyvällä tahdilla. Ongelmana on edelleen latausasemien vähäisyys, mutta nyt suomalainen Virta ja Tesla lähtevät laajentamaan verkostoa yhteistyössä tilanteen parantamiseksi.

Sähköautojen ja latauspisteiden yleistyminen ovat ongelmallisessa oravanpyörässä; latauspisteille ei nähdä tarvetta sähköautojen pienen määrän vuoksi, mutta kuluttajat vierastavat sähköautoja vähäisten latauspisteiden takia. Pääkaupunkiseudulla ja muissa suurimmissa kaupungeissa tilanne alkaa olla kohtuullisen hyvällä tasolla, mutta valtaväylien varsilta ja etenkin pienemmistä kaupungeista harvemmin löytyy julkisia latauspaikkoja.

Suomesta löytyy muutamia Supercharger-asemia.

Tesla on ollut tienraivaaja tällä saralla, sillä yhtiö on rakentanut oman varsin kattavan latausverkoston. Tämän verkoston runkona ovat Teslojen käytettävissä olevat Supercharger ja Destination Chargin -asemat. Suomen suurimmista julkisesta latausverkostosta puolestaan vastaa Virta, joka on pääasiassa suomalaisten energiayhtiöiden omistama yhteisyritys. Nyt nämä tahot yhdistävät voimansa ja alkavat tarjota Tesla x Virta -palvelua.

Yhteisyrityksen tavoitteena on valita palvelun asiakkaiksi yrityksiä keskeisiltä sijainneilta ja saada latausverkoston kattavuus mahdollisimman laajaksi. Paikkaehdotuksia kerätään tästä päivästä eteenpäin, ja jokainen voi ehdottaa omasta mielestään tarpeellista latauspisteen sijaintia Virran verkkosivuilla.

Latausteho on hurja verrattuna julkisiin asemiin.

Asiakkaille porkkana tämän projektin osalta on useamman latauspisteen kilpailukykyinen hinnoittelu. Tesla x Virta tarjoaa siis markkinahintaa edullisemmin sekä Tesla Destination Charging että Virta Business -latauslaitteet, minkä lisäksi latauspiste tulee näkyville molempien tahojen latauspistekartoille. Latauspisteen hankinnalle on mahdollista saada myös valtion investointitukea.

Kuvat: Mikko Autio