Tänään tv:ssä: Yli 1900-hevosvoimainen sähköauto hämmentää suorituskyvyllään – "Nollasta sataan alle kahdessa sekunnissa"

Teknavin 15. tv-kauden kuudennessa jaksossa (ma 30.4. klo 22.35 MTV3) seikkaillaan sähköautomarkkinoilla, testataan uusi Nissan Leaf ja selvitetään, minkälainen kuski on Teslalla keikoille kurvaileva Reino Nordin.

Teknavin erikoisjaksossa unohdetaan polttomoottorit ja tutustutaan sähköautoiluun useasta eri vinkkelistä. Sähkö muuttaa kovaa vauhtia myös superautomarkkinoita, kun uudet tulijat haastavat perinteiset autonvalmistajat. Yksi hurjimmista uutuuksista on kroatialaisen Rimac Automobilin valmistama Rimac C_Two -supersähköauto.

– Autossamme on 1914 hevosvoimaa, ja se kiihtyy nollasta sataan alle kahdessa sekunnissa. Markkinoilta ei löydy yhtään autoa, joka pystyisi samaan, lataa kroatilaisvalmistajan toimitusjohtaja Mate Rimac.

Perinteisiä superautovalmistajia kiinnostaa luonnollisesti sähkön tarjoamat mahdollisuudet, mutta kaikki eivät ole vielä kiirehtineet oman täysähköauton kanssa.

– Me haluamme tarjota asiakkaillemme autoja, joilla voi ajaa täydellä teholla enemmän kuin yhden kierroksen, toteaa Lamborghinin toimitusjohtaja Stefano Dominicali.

Jaksossa selviää, millä keinoin Porsche aikoo haastaa kilpailijat ensi vuonna markkinoille tulevalla ensimmäisellä täyssähköautollaan.

Teknavin 15. tuotantokauden kuudes jakso esitetään ma 30.4. klo 22.35 MTV3-kanavalla.Uusinnat ke 2.5. klo 14.00 ja ma 7.5. klo 13.30 MTV3. Lisää ohjelman aiheista ja kauden aiemmat jaksot löydät osoitteesta www.teknavi.fi.