Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Sportti-Leonista tarjolle uusi pippurisempi versio

Seat Leon Cupra on yksi tämän hetken kiinnostavimmista kompaktin luokan sporteista. Espanjalaiset lyövät vielä annoksen lisää potkua Cupran pellin alle.

Uusimmassa Leon Cuprassa on tehoa 10 hevosvoimaa edellistä enemmän. Tarjolla on siis jatkossa 265- ja 290-hevosvoimaiset versiot. Korivaihtoehtoja ovat kolmi- ja viisioviset hatchbackit sekä Leon ST farmarimalli, joka tarjoaa parhaimmillaan kuljetustarpeisiin tilaa 1 470 litran verran. Entistäkin tehokkaampi Leon Cupra 290 saavuttaa satasen nopeuden parhaimmillaan 5,7 sekunnissa ja huippunopeus on rajatta lukemaan 250 km/h.

Moottorina Leon Cuprassa on Volkswagen-konsernin monista tuotteista tuttu 2,0-litrainen TSI-moottori. Voima välitetään tiehen joko 6-portaisen manuaali- tai kaksoiskytkinvaihteiston kautta ja pidosta huolehtii mekaaninen tasauspyörästön lukko. Cuprassa on myös vakiona DCC säädettävä alusta, täys-led-ajovalot, ajoprofiilin valinta ja alcantara-verhoillut urheiluistuimet.

Sporttimallin nopeudesta on todisteena Seat Leon ST Cupra 280:n viime keväänä tekemä farmariautojen kierrosaikaennätyksen legendaarisella Nürburgring Nordschleifella. Seatin testikuski selvitti haastavan radan ja manuaalivaihteisella yksilöllä ajassa 7:58,12 minuuttia.

Uuden 290-hevosvoimaisen version hinnat alkavan kolmiovisen ja manuaalivaihteisen mallin 38 585 eurosta. 265-hevosvoimaisen mallin saa mukaansa edullisimmillaan 35 818 eurolla.