Skoda lähtee mukaan sähköautomarkkinoille

Skoda ilmoitti esittelevänsä sähköisen suunnitelmansa, Vision E:n, Shanghain autonäyttelyssä. Autonäyttely alkaa tänä vuonna 19. huhtikuuta ja päättyy 28. huhtikuuta.

Näytillä oleva sähköistä voimalinjaa edustava konseptiauto on viisiovinen SUV-coupé. Skoda ilmoitti aloittavansa näin puhtaasti sähköisen mallistonsa esittelemisen, johon tulee kuulumaan viisi jäsentä eri segmenteistä vuoteen 2025 mennessä. Sitä ennen mallisto laajenee sähköisempään suuntaan, kun Skoda Superb plug-in hybridi saapuu vuonna 2019. Ensimmäinen täysin sähköinen sarjavalmisteinen Skoda saapuu markkinoille vuonna 2020.

Skodan tulkinta sähköautosta on 4645 mm pitkä, 1917 mm leveä ja 1550 mm korkea. Akseliväliksi ilmoitetaan 2850 mm, sekä lyhyet ylitykset edessä ja takana. Muotoilulla on pyritty Skodalle tyypillisiin hyviin tilaratkaisuihin, mutta haluttu korostaa coupémaista kattolinjaa.

Auton voimanlähde kattaa kaksi sähkömoottoria sekä litium-ioni-akuston. Autolla on mahdollista ajaa puhtaasti sähköllä jopa 500 kilometriä, ja se täyttää vaatimuksia myös autonomisen ajamisen suhteen. Se voi toimia itsenäisesti liikenneruuhkissa, hyödyntää autopilottia moottoriteillä, väistää tarvittaessa, suorittaa ohitukset ja etsiä itsenäisesti pysäköintipaikkoja. Tämän mahdollistamiseksi auto on varustettu erilaisilla antureilla ja kameroilla, jotka tarkkailevat liikennettä auton ympärillä.

Kuvat: Skoda