Salakuvat: Citroën saa saksalaista verta

Autojen tunnistustehtävissä loistavat osaavat päätellä keulailmeestä, että näiden maskien alta löytyy Citroënin tila-autoa. Kyseessä on uusi Citroën C3 Picasso, joka tulee näiden kuvien perusteella saamaan ulkonäköönsä huomattavasti lisää itsevarmuutta ja särmää.

Ulkonäön lisäksi erittäin suurta kiinnostusta herättää kuoren sisältä löytyvä tekniikkapaketti. Auto rakentuu modulaariselle EMP2-pohjalevylle, jota käytetään esimerkiksi suuremmassa C4 Picassossa. Mielenkiintoiseksi mallin tekee se, että samalla tekniikalla toimiva auto tullaan näkemään myös Opelin kuorissa. Seuraavan sukupolven Opel Meriva on suunniteltu yhteistyössä Citroënin kanssa, mikä juontaa juurensa PSA:n ja GM:n laajemmasta yhteistyöstä.

Uutuusmalli tulee saamaan suositun trendin tapaan ulkonäköönsä annoksen maasturimaisuutta. Helpoiten se on havaittavissa auton korkeudesta. Opel Merivasta monille tulee mieleen sen kokoluokassaan poikkeuksellinen oviratkaisua eli kaappariovet takana. Näistä tullaan tämän hetken tiedon mukaan luopumaan, ja molemmat auto varustetaan neljällä perinteisellä ovella.

Citroënin kompaktien tila-autojen luokkaan sijoittuva uutuus esiteltäneen lokakuussa Pariisin autonäyttelyssä. Markkinoille autoa odotetaan vuoden vaihteessa.