Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Salakuvat: Onko tämä kokonaan uusi Porsche? Näyttää lähinnä faceliftiltä

Porsche esittelee kolmannen sukupolven Cayennen ensi vuonna. Ensimmäiset salakuvat uutuudesta aiheuttavat kuitenkin pientä ihmetystä, koska ulkoisesti kyseessä näyttäisi olevan lähinnä facelift. Suurimpana muutoksena kattolinja on hieman aikaisempaa urheilullisempi, ja takavalot tulevat todennäköisesti olemaan kolmiulotteiset samaan tyyliin kuin pikkuveli Macanissa. Lisäksi pyöräkotelot ovat aavistuksen aiempaa isommat.

Ulkonäkö ei tule siis muuttumaan paljoa, mutta pinnan alla tapahtuu senkin edestä. Uutuus tulee jakamaan perusrakenteensa uuden Audi Q7:n kanssa, ja kuten on tiedossa samaa rakennetta hyödynnetään myös Bentley Bentaygassa. Tämä tarkoittaa myös, että autossa hyödynnetään aiempaa enemmän alumiinia ja muita kevytrakenteita, minkä ansiosta kolmannen sukupolven Cayenne tulee olemaan jopa noin 200 kiloa edeltäjäänsä kevyempi.

Moottorivalikoima ei ole vielä täysin selvillä, mutta odotukset ovat korkealle. Pelkästään jo pienentyneen omamassan ansiosta suorityskyvyn odotetaan olevan aiempaa rajumpi, ja myös asiakkaat odottavat aina vain lisää tehoa. Muutamia bensavaihtoehtoja, joita Cayennen keulalla voisi nähdä ovat 3,6-litrainen tuplaturbo-V6, tai 4,0-litrainen V8. Dieselin osalta tarjonta pysynee nykyisen kaltaisena, eli 3,0-litrainen V6 tarjoilee noin 300 hevosvoimaa. Tehokuninkaan paikalla puolestaan odotetaan perinteisesti ahdettu V8:a, jonka teholukema kivunnee lähemmäs 600 hevosvoimaa.

Uusi kolmannen sukupolven Cayenne esitellään loppuvuodesta 2017, ja kauppoihin sitä odotetaan alkuvuodesta 2018.