Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Salakuvat: Kialta tulossa XL-kokoluokan farkku

Ensi vuonna markkinoille tulossa oleva uusi Kia Optima saa myöhemmin seurakseen isolla tavaratilalla varustetun farmarimallin.

Kia haluaa hyökätä uudella Optimallaan toden teolla keskiluokkaan. Menestyäkseen Euroopassa korealaiset ovat tuomassa markkinoille myös Optiman farmariversion. Raskaasti naamioidun auton lopullisia muotoja on vaikea arvioida vielä sen tarkemmin. Lopullinen muoto voi olla A4:n ja Passatin tyylisesti hyvin käytännöllinen, tai sitten Kian Sportspace-tutkielman tyylinen ja muotoilun ehdolla toteutettu.

Moottoreissa ja varustelussa ei liene tulossa suurempia yllätyksiä. Sedanmallin tapaan myös farkkuversioon tulee tarjolle adaptiivinen alusta. Moottorivaihtoehtoina ovat kaksi nelisylinteristä moottoria. 2,0-litrainen bensiinimoottori tarjoaa 163 hevosvoimaa ja 1,7-litrainen diesel on 141-hevosvoimainen. Dieselin pariksi saa manuaalin lisäksi uuden 7-portaisen automaattivaihteiston ja bensiinimallissa automaatin virkaa hoitaa 6-portainen laatikko. Kulutusta ja päästöjä laskeva start-stop-järjestelmä löytyy vain dieselmoottorin yhteydestä. Tarjolle on tulossa myös pistokehybridiversio.

Uusi farmarimallinen Kia Optima esitellään keväällä 2016.