Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Salakuvat: BMW:n seuraava täysiverinen M-sarjalainen

BMW:n seuraavan sukupolven keskikokoinen katumaasturi X3 on tulossa markkinoille vuonna 2017. Kasvavan luokan piirissä löytyy kysyntää myös entistä tehokkaammille malleille, joten baijerilaiset tuovat tarjolle uuden X3 M -mallin. Tämän luokan autojen tehojen voi odottaa nousevan noin 500 hevosvoiman paikkeille.

Uusi malli tulee olemaan oikea M-pajan tuote. Kuvissakin näkyvien valtavien ilmanottoaukkojen takaa löytyy tiettävästi M3:sta lainattu kahdella turboahtimella vauhditettu rivikuutonen. Kyseisessä korissa nähtävässä variaatiossa moottorista otetaan vähintään 450 hevosvoimaa. Voima välitetään luonnollisesti neljälle pyörälle, ja nollasta sataseen selvitään reilusti alle viidessä sekunnissa.

Myös alusta ja jarrut vastaavat luonnollisesti nousseita tehoreservejä. Innostus mallin tekemiseksi on varmastikin lähtenyt Zuffenhausenista, josta tulee Porsche Macan Turbo. Toki myös Mercedeksellä ja Audilla on omat vastineensa GLC:n ja Q5:n osalta, koska eihän kukaan halua jäädä ulkopuoliseksi tällaisesta kilpailusta.

Toki näiden mallien myynti on varsin pientä kokonaisuuteen suhteutettuna, mutta ne toimivat ennen kaikkea imagon nostattajina. BMW X3 M tullee markkinoille vuonna 2018.