Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Audin uutuusmaasturi saa tehoversion

Audi esitteli käynnissä olevassa Geneven autonäyttelyssä uuden pienen luokan Q2-katumaasturin. Nyt heti perään on tarjolla luonnoskuvat pikkumaasturin tehomallista.

Audi esitteli Genevessä täysin uuden Q2-mallin lisäksi laajennuksia S- ja RS-mallistoihin. Näyttely on vielä käynnissä, kun ensimmäiset luonnoskuvat tulevasta RS Q2 -mallista ovat jo lähteneet liikkeelle.

RS Q2:n pellin alta löytyy joko muista Audin pienestä RS-malleista tuttu 2,5-litrainen viisisylinterinen, tai muun muassa Golf R:stä löytyvä 2,0-litrainen neloskone. Tehoa mallista joka tapauksessa odotetaan otettavan noin 340 hevosvoimaa, jotta myös mahdolliselle SQ2-mallille jää tilaa noin 300 hevosvoiman luokkaan. Suorituskyvyn puolesta pikkusportti riittänee useimmilla, koska satasen vauhtiin päästään alle viidessä sekunnissa.

Ulkonäöllisesti RS Q2:ssa on muista RS-malleista tuttuja piirteitä. Keulan isot ilmanottoaukot luovat aggressiivista ilmettä, ja helman alalaidasta löytyy myös isommista malleista tuttu quattro-teksti. Auto on vakiota matalampi ja levitetyt pyöränkaaret antavat autolle jämäkämpää ilmettä.

Audin uuden pikkumaasturin tehomallia odotetaan markkinoille vuonna 2018. Hinnallisesti malli tulee asettumaan selvästi alemmas kuin isoveli RS Q3, jonka hinta lähtee Suomessa tällä hetkellä 80 562 eurosta.