Renault julkaisi uuden Meganen hinnat – ennakkomyynti alkaa tänään

Renaultilla on edessään tärkeä vuosi, sillä valmistajalta tulee kaksi erittäin tärkeää uutuutta markkinoille. Teknavi on pääsyt tutustumaan ulkomailla jo molempiin, eli Meganeen ja Talismaniin. Nyt ensimmäiset Meganet ovat saapuneet Suomeen ja auton hinnat julkaistu.

Megane sijoittuu suosittuun Golf-kokoluokkaan. Kilpailu suosituimpien joukossa on erittäin kovaa, joten tilanne ei tule olemaan helppo. Tuote on Teknavin ensituntumien perusteella mielenkiintoinen ja persoonallinen vaihtoehto luokkaansa.

Yksi selvä erottautumistekijä autolle on 4Control-nelipyöräohjaus. Kyseessä on ensimmäistä kertaa tähän kokoluokkaan tarjottava varuste, jolla pyritään parantamaan ajodynamiikkaa ja toisaalta myös ketteryyttä.

Suomen tuontiohjelmaan kuuluu kolme bensiinimoottoria (100, 130 ja 205 hv) ja yksi turbodiesel (110 hv). Isointa bensamoottoria lukuunottamatta vakiovaihteistona toimii 6-vaihteinen manuaali. Keskimmäisen bensakoneen yhteyteen on saatavissa 7-vaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto, joka on aina vakiona tehomallissa. Dieselin yhteyteen on saatavissa puolestaan 6-vaihteinen kaksoiskytkinautomaatti.

Varusteversioita on yhteensä neljä, ja ne kulkevat nimillä Life, Zen, Bose ja GT. Malliston hinnat alkavat 100-hevosvoimaisen Life-mallin 19 990 eurosta. Vakiovarustelu on luokassaan tyypillinen sisältäen muun muassa ilmastoinnin, radion 4,2-tuuman näytöllä sekä vakionopeudensäätimen. Vajaan 2 000 euron lisäpanostuksella saatava Zen-varustelu tuo mukanaan esimerkiksi 7-tuumaisen multimediajärjestelmän näytön paremman äänentoiston kera, kaukovaloautomatiikan, kaistavahdin, sadetunnistimen ja automaatti-ilmastoinnin.

Seuraavana tasona oleva Bose ei ole saatavissa pienimmän moottorivaihtoehdon yhteyteen, mutta keskimmäisen bensakoneen yhteydessä tämä varustelu nostaa hintaa hieman vajaalla 4 000 eurolla. Nimensä mukaisesti varustelun myötä äänentoisto päivittyy Bosen valmistamaan järjestelmään. Samalla myös multimediajärjestelmän näyttö päivittyy 8,7-tuumaiseen. Näiden lisäksi varustelu tuo mukanaan esimerkiksi LED-valot, avaimettoman käynnistysjärjestelmän, aktiivisen hätäjarrutusjärjestelmän, peruutuskameran ja tutkat molempiin suuntiin sekä Renault Multi-Sense -ajotilan valintajärjestelmän.

Malliston huipulta löytyy 205-hevosvoimainen GT-malli, joka on urheilullisten yksityiskohtien lisäksi varustettu nelipyöräohjauksella. GT-mallin hinta alkaa 33 990 eurosta.

Uuden Renault Meganen ennakkomyynti alkaa tänään 12.2. ja ensimmäiset autot saapuvat jälleenmyyjille maaliskuun puolivälissä.

GT-versio Bose-varustetaso

Lue myös:
Koeajossa uusi Renault Mégane – mielenkiintoinen vaihtoehto Suomen rakastetuimpaan autoluokkaan