Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Oletko hankkimassa autokameraa? Katso kolme suosituinta mallia

Autokameroiden, eli kojelautakameroiden, suosio kasvaa hiljalleen Suomessa. Hintaopas selvitti suosituimmat autokamerat ja ominaisuudet, joihin kannattaa kiinnittää huomiota kameraa hankkiessa.

Autokamera, eli kojelautakamera tai englanniksi dashcam, kiinnitetään auton kojelautaan tai tuulilasin sisäpuolelle tallentamaan tapahtumia ajon aikana. Se tuo kaivattua todistusmateriaalia epäselvissä tilanteissa, kuten kolareissa.

Jotkut hyödyntävät autokameraa myös road trip -videoiden kuvaamisessa, sillä riittävän laajalla objektilla varustettu kamera tallentaa kätevästi maisemia matkan aikana.

Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat merkittävästi

Autokameroita löytyy monesta eri hintaluokasta – alle 50 euron peruskameroista toiminnoiltaan monipuolisiin ja kalliimman hintaluokan autokameroihin.

Autokameroiden hinnat vaihtelevat merkittävästi myös eri kauppojen välillä, ja saman mallin voi saada merkittävästi halvemmalla vertailemalla hintoja Hintaoppaassa. Esimerkiksi Hintaoppaan haetuimman autokameran Transcend DrivePro 230:n voi halvimmillaan saada 112,61 eurolla, kun kallein hinta pomppaa 189,90 euroon.

Ennen autokameran hankkimista kannattaa vielä pohtia, mitä ominaisuuksia tarvitsee kameraansa. Listasimme alle tärkeimpiä ominaisuuksia, joita kannattaa miettiä ennen autokameran ostamista.

Kuvanlaatu ja kameroiden määrä

Kuvanlaatu ja kameroiden määrä ovat autokameran tärkeimpiä ominaisuuksia. Korkealla kuvanlaadulla varustettu kamera takaa, että yksityiskohdat näkyvät etenkin onnettomuustilanteissa. Varmista, että kameran ominaisuudet riittävät myös heikompaan valaistukseen, jotta siitä on hyötyä myös talvella.

Hinnakkaimmat mallit tallentavat jopa teräväpiirtokuvaa ja niistä voi löytyä myös takakamera. Se kiinnitetään auto takaikkunaan kuvaamaan taakse jäävää tieosuutta. Takakamera löytyy esimerkiksi BlackVue DR650GW-2CH Truck -autokamerasta, jonka löytää Hintaoppaasta halvimmillaan 349 eurolla.

GPS ja WiFi

Edistyneiden autokameroiden ominaisuuksiin kuuluu GPS-paikannin, joka tallentaa kuvan lisäksi paikkatiedot ja ajonopeuden. Älykkäistä laitteista löytyy myös WiFi-yhteys, joka mahdollistaa videomateriaalin langattoman siirtämisen esimerkiksi älypuhelimeen. Kätevä WiFi-toiminto löytyy esimerkiksi edullisesta Xiaomi 70mai -autokamerasta .

Muistikortti

Osa autokameramalleista on varustettu sisäisellä muistilla, kun toiset mallit tarvitsevat ulkoisen muistikortin. Kiinnitä tähän huomiota malleja vertaillessa.

Näyttö

Jos autokamerassa on näyttö, kameran asentaminen ja videoiden tarkastelu on helpompaa. Näytöttömää kameraa voi taas ohjata puhelimeen ladattavan sovelluksen kautta.

G-anturi

Sisäänrakennettu G-anturi varmistaa ja tallentaa videokuvan omaksi tiedostokseen törmäystilanteessa. G-anturi löytyy esimerkiksi suositusta Transcend DrivePro 230:sta.

Tuulilasi vai kojelauta?

Autokamera kiinnitetään mallista riippuen joko tuulilasin sisäpuolelle tai kojelaudalle. Kameran voi tarvittaessa irrottaa telineestä ja laittaa esimerkiksi hanskalokeroon ajon jälkeen.

Suosituimmat autokamerat top 3

  1. Transcend DrivePro 230, 111,58€
  2. Xiaomi 70mai, 45,46€
  3. BlackVue DR900S-2CH 445,00€

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Teknavin 18. tuotantokauden avausjakson ensiesitys nähdään maanantaina 16.9. klo 22.35 MTV3-kanavalla. Uusinnat su 22.9. klo 14.30 ja ma 23.9. klo 14.00 MTV3:lla. Lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.