Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nissan esitteli New Yorkissa uudistuneen kuninkaan

New Yorkin autonäyttely avaa ovensa suurelle yleisölle pääsiäisviikonloppuna. Yksi Nissanin osastolta löytyvistä uutuuksista on urheiluauto GT-R:n uusin painos.

Vuosimallin 2017 Nissan GT-R on kokenut aikaisempaa suurempia, mutta edelleen lähinnä kosmeettisia muutoksia. Puskuri ja maski ovat saaneet uuden ilmeen aerodynamiikan ehdoilla ja helmalevikkeet antavat sporttisempaa vaikutelmaa sivuilla. Takaosaa hallitsee tuttu ilme, mutta pieniin muutoksiin lukeutuvat muun muassa pakoputkien vierestä löytyvät ilmanpoistoaukot.

Enemmän on tapahtunut sisällä. Keskikonsolia on uudistettu urakalla ja aikaisemman mallin 27 napin sijaan keskikonsolista löytyy fyysisiä painikkeita enää yksitoista. Toiminnot löytyvät aikaisempaa suuremman 8-tuumaisen kosketusnäytön takaa, mitä voi ohjata myös keskikonsolista löytyvällä uudella säätimellä. Kokonaisuudessaan järjestelmän käyttöliittymää on valmistajan mukaan parannettu huomattavasti.

Voimanlähteenä toimii tuttu 3,8-litrainen kahdella ahtimella vauhditettu V6-moottori. Teholukemaksi uusimmassa mallissa kirjataan 565 hevosvoimaa ja vääntöä moottori tarjoaa 633 newtonmetriä. Rajuimman GT-R:n lukemiin jää vielä varaa, sillä Nismo-versio tuottaa tasan 600 hevosvoimaa. Vaihteistona toimii tuttu 6-portainen kaksoiskytkinautomaatti. Uudistuneen mallin kiihtyvyyslukemia ei vielä julkaistu, mutta nykyinen malli kerkeää sataseen 2,7 sekunnissa.

Nissan GT-R ei ole myynnissä Suomessa, vaan lähin paikka löytyy Ruotsista. Suorituskykyynsä nähden GT-R:ää voisi kuitenkin kuvailla edulliseksi. Esimerkiksi Saksassa auto maksaa noin 97 000 euroa, kun esimerkiksi samaan suorituskykyluokkaan kuuluvan Porsche 911 Turbon hinnat alkavat noin 175 000 eurosta.

Kuvat: Nissan