Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Taksi-Mersun kauniimpi painos – tässä on hurmaava E Coupé

Mercedes on viime aikoina kerännyt kehuja muotoilullaan. Etenkin kaksioviset Coupé-mallit on yleisesti koettu varsin onnistuneiksi ja nyt näiden joukkoon liittyy uusi E-sarjan Coupé.

Edeltävään kaksioviseen verrattuna auto on kasvanut joka suuntaan. Nyt kokonaispituutta on hieman yli 4,8 metriä, ja lähes yli kymmenen senttiä pidentyneen akselivälin (2,87 m) myötä takapenkkiläisten oloja on parannettu merkittävästi. Mercedes kertookin Coupén olevan neljälle ihmisille suunniteltu.

Moottorivalikoimasta löytyy alkuun yksi diesel (E 220 d, 194 hv) sekä kolme bensakonetta (E 200, 184 hv; E 300, 245 hv; E 400, 333 hv), joista tehokkain on aina myös nelivetoinen. Kaikkien moottorien parina toimii aina 9-portainen automaattivaihteisto.

Varustelun osalta E Coupé noudattaa hyvin muun malliston linjoja. Autoon on tarjolla isot näyttöjärjestelmät sekä nykyaikaiset älypuhelinten liitettävyyspalvelut. Myös turvallisuusvarustelu edustaa alan huippua, ja lisävarustelistalta voi poimia myös osittaiseen autonomiseen ajoon kykenevän Drive Pilot -järjestelmän.

Kaunislinjainen E-sarjan Coupé lähtee uuteen kotiin edullisimmillaan 55 943 eurolla, jolloin moottorina toimii 2,0-litrainen diesel. Vakiovarustelu on jo lähtötasoltaan varsin kattava, mutta luonnollisesti myös valinnaisia varusteita riittää ruksattavaksi. Malliston toisesta päästä löytyvä ahdetulla V6-moottorilla varustettu E 400 4Matic kustantaakin sitten karvan päälle 95 000 euroa.

Kuvat: Mercedes-Benz