Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Mazda marsittaa Genevessä lavalle kolme tärkeää uutuutta

Pian alkava 87. Geneven kansainvälinen autonäyttely avaa Euroopan autonäyttelyiden vuoden. Perinteisesti Genevessä on laajasti esillä paitsi superautovalmistajia myös paikallisille markkinoille merkittäviä myyntimalleja. Mazdan osastolla tullaan näkemään tänä vuonna laaja kattaus uutuuksia, kun esillä ovat kokonaan uusi CX-5 sekä päivitetyt CX-3 ja Mazda2.

Uusi CX-5 tulee olemaan edeltäjäänsä pidempi ja matalampi. Lanseerausvärinä tulee jatkamaan Mazdalle tyypillinen metallinhohtoinen punainen, uudella sekoituksella. Tärkeän kokoluokan katumaasturin suunnittelussa on keskitytty toiminnallisuuteen, minimalistiseen muotoiluun ja ergonomian parantamiseen. Esimerkiksi uusien istuinten muotoilu pyrkii estämään väsymistä. Matkustusmukavuutta on haettu myös uusilla jousituksen säädöillä ja rakenteiden eristävyydellä, jotka pyrkivät vähentämään matkustamon melua ja tärinää. Uutena ominaisuutena Mazda esittelee myös tuulilasiin heijastuvan näytön.

Uudistuneet CX-3 ja Mazda2 ovat saaneet muun muassa aktiivista turvallisuustekniikkaa, LED-ajovalot, uuden ohjauspyörän ja paremman näytön laadun. Myös niiden äänieristystä on parannettu yhdessä ajomukavuuden kanssa.

Uudet CX-3 ja Mazda2 saapuvat Euroopan markkinoille keväällä ja uusi CX-5 alkukesästä. Uutuudet ovat nähtävillä Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä 7.-19. maaliskuuta.

Kuvat: Mikko Autio