Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Koulut alkavat tällä viikolla – liikenteessä jälleen tuhansia ensikertalaisia

Peruskoulujen syyslukukaudet alkavat pääasiassa tällä viikolla. Kokoneiden tielläliikkujien on tärkeää huomioida jälleen ensimmäistä kertaa liikenteessä yksin liikkuvat lapset.

Kertaus on opintojen äiti. Sen vuoksi aikuisten kannattaa muistuttaa syksyisin itseään koulujen alkamisesta ja turvallisesta liikkumisesta liikenteessä. Tärkein asia on rauhallisuus ja ennakointi. Ensimmäistä kertaa yksin liikenteessä olevat lapset eivät ole tottuneet liikenteen riskeihin, eivätkä siten välttämättä osaa ennakoida vastaan tulevia tilanteita. Tilanteiden ennakoimisen lisäksi lapsille pystyy opettamaan hyvää liikennekulttuuria omalla rauhallisella toiminnallaan.

Etenkin autoilijoilta ja pyöräilijöiltä koulujen alkaminen vaatii erityistä huomiota. Koulujen alkamisen ja päättymisen aikoihin koulujen ympäristössä liikenne tulee olemaan vilkasta, ja näillä alueilla liikkuvien tulee noudattaa erityistä varovaisuutta. On myös tärkeää noudattaa koulualueilla usein olevia taajamien madallettuja nopeusrajoituksia kuten 40 ja 30 km/h. Koulualueet toimivat usein myös kouluaikojen ulkopuolella lasten leikkipaikkoina, mikä on hyvä huomioida aina näiden ympäristössä liikkuessa.

Kuva: Liikenneturva