Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kian uutuustykitys jatkuu – nyt vuorossa pikkuinen Picanto

Kia esittelee tasaiseen tahtiin tärkeitä uutuuksia ja nyt Rion viitoittamalla tiellä on vuorossa A-segmenttiin sijoittuva Picanto. Kolmannen sukupolven Picanto näki päivänvalon Frankfurtissa. Isoveljen tapaan uusi Picanto on saanut ulkonäköönsä aavistuksen särmikkyyttä, ja lyhyet koriylitykset luovat autolle hyvin kompaktin ilmeen. Ulkomitat ovat kuitenkin säilyneet samana kuin edeltäjässä, ja mittaa tällä pikkuautolla on vajaa 3,6 metriä.

Sukunäkö etenkin Rioon on selkeä etenkin keulan ja maskin osalta. Ensiesittelyssä näytillä olleet ja ensimmäistä kertaa tarjolle tuleva GT Line -varustetaso luo omaa persoonallisuuttaan. Myös pellin alle on tarjolla aiempaa enemmän paukkua, sillä tarjolle tulee Kian muista malleista tuttu 1,0-litrainen turbomoottori. Tämä 100-hevosvoimainen voimanlähde on tehokkain Picantoon koskaan tarjottu moottorivaihtoehto.

Sisätilojen osalta Picanto pitäytyy Kian selkeällä linjalla, ja kohokohtana keskikonsolista löytyy 7-tuumainen kosketusnäyttö. Samana pysyneistä ulkomitoista huolimatta akseväli on kasvanut, mikä parantaa sisätiloja. Valmistajan mukaan Picanto tarjoaa luokkansa parhaat sisätilat ja myös 255 litran tavaratila asettuu luokan kärkilukemiin. Laajennettuna tilaa on käytettävissä jopa 1 010 litraa.

Uusi Kia Picanto saapuu markkinoille keväällä kuluvan vuoden toisella neljänneksellä.

Kuvat: Kia