Kia esitteli uuden sähköautokonseptin – toimintamatka lähes 400 kilometriä

Monien muiden autonvalmistajien tapaan myös Kia on mukana Las Vegasin CES-messuilla. Korealaisvalmistaja antoi siellä esimakua tulevasta sähköautostaan.

Kia toi hybriditekniikalla varustetun Niro-mallin markkinoille pari vuotta sitten. Viime vuonna mallisto sai täydennystä pistokkeesta ladattavalla versiolla, jolle valmistaja lupaa sähköistä toimintamatkaa hyvissä olosuhteissa 58 kilometriä. Las Vegasissa järjestetyillä CES-messuilla Kia julkaisi mallistoon seuraavaksi liittyvästä täyssähköautosta viitteitä antavan Niro EV -konseptin.

Konseptiauto eroaa varsin selkeästi nykyisestä Niro-mallistosta muotoilunsa osalta. Auto on sulavalinjaisempi, mutta siinä on säilytetty katumaasturimaisia piirteitä. Toivottavasti tuotantoversiossa tullaan näkemään nyt nähtyjä linjoja.

Sisätiloissa konseptimaisuus näkyy vielä selkeämmin. Kojelauta ja keskikonsoli ovat erittäin pelkistettyjä, eikä nappeja ole juuri jäljellä. Kiat ovat perinteisesti olleet ohjaamonsa osalta selkeitä ja jossain määrin jopa konservatiivisia, joten on mielenkiintoista nähdä tuleeko Niro EV olemaan ensimmäinen uuden linjan edustaja.

Sähkö-Niron etenemisestä vastaa 150 kW:n (204 hv) tehoinen sähkömoottori. Konseptiautosta 64 kWh:n litium-ioniakku, ja tämän turvin valmistaja lupaa autolla toimintasäteeksi hyvissä olosuhteissa 383 kilometriä. Tämän tarkempia suorituskykyarvoja valmistaja ei vielä tulevasta uutuudestaan julkaissut.

Niro EV on osa Kian sähköistä tulevaisuuden suunnitelmaa. Valmistaja on ilmoittanut tuovansa vuoteen 2025 mennessä yhteensä 16 uutta autoa, joiden joukosta löytyy hybridejä, sähköautoja sekä polttokennoja hyödyntäviä malleja.

Kuvat: Valmistaja

Lue myös:
Koeajossa Kia Soul EV – helppo hyppy sähköautoiluun
Testissä uusi Kia Niro
Koeajossa Kian ladattava hybridi-Optima – malliston parhaimmistoa