Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Juhannuksen menoliikenne alkaa – tässä vinkit pahimpien ruuhkien välttämiseen

Menoliikenne käynnistyy tänään torstaina iltapäivällä. Vilkkaimmillaan liikenteen odotetaan olevan välillä kello 13-20, jolloin liikenne ruuhkautuu etenkin pääkaupunkiseudun ulosmenoteillä ja suurten juhannustapahtumien läheisyydessä. Myös Turun saariston lautoilla on perinteisesti ruuhkautumista. Menoliikenne jatkuu myös perjantaina 24.6.

Tärkeintä menoliikenteeseen lähtiessä on varata tarpeeksi aikaa. Normaalia suurempien liikennemäärien lisäksi matkantekoa hidastavat tietyöt. Liikennettä haittaavia tietöitä on Helsigin seudun kehäteiden lisäksi valtatiellä 5 Leppävirralla ja Kuopiossa, valtatiellä 6 välillä Kouvola-Lappeenranta sekä valtatiellä 8 välillä Turku-Pori, välillä Raahe-Liminka, ja Pyhäjoen kohdalla.

Reittivalinnan ohella ruuhkien välttämiseen apua tarjoaa useat navigaattorit, jotka hyödyntävät reaaliaikaista liikennetietoa. Suomessa tietoa jakava V-Traffic hyödyntää TMC-kanavaa, joka ei vaadi erillistä datayhteyttä tai SIM-korttia. Suomessa tätä kautta saatava liikennedata on käytettävissä muun muassa VW:n, Opelin, Toyotan, Volvon, Audin, Lexusen, Seatin, Skodan ja MB:n integroiduissa navigaattoreissa, joiden lisäksi tieto on saatavilla Garminin, Pioneerin ja Kenwoodin laitteisiin. Yksittäisten ruuhkautumisten lisäksi V-Traffic muun muassa tiedottaa tietöistä ja onnettomuuksista. Uusimpana lisänä tarjontaa on tullut Pohjois-Suomea koskevat porovaroitukset.

Navigointilaitteiden lisäksi reaaliaikaista liikennetietoa voi seurata Radio Novan sivuilta löytyvästä liikennekartasta, tai Android- ja iOS-mobiililaitteisiin ladattavan sovelluksen avulla.

Teknavi toivottaa turvallisia kilometrejä ja hyvää juhannusta!