Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Hyundai Motorsport laajentaa rallipoluilta radalle – luvassa TCR-kilpuri

Kansainväliset TCR-kilpasarjat ovat saavuttaneet hyvin suosion ja tämä näkyy myös autonvalmistajien motorsport-osastoilla. Muun muassa Volkswagen, Audi ja Seat kilpailevat eri puolilla maailmaa ajettavissa TCR-sarjoissa, ja nyt rallipoluilta tunnetuksi tullut Hyundai laajentaa myös rata-autoilun puolelle.

Hyundai lähtee mukaan rakentamalla TCR (Touring Car Racing) -luokituksen täyttävän rata-auton uuden sukupolven i30-mallin pohjalle. Auton suunnittelu aloitettiin viime syyskuussa Hyundai Motorsportin Customer Racing ‑osaston johdolla, jonka käsialaa on myös i20 R5 -ralliauto.

i20 WRC kiertää rallin MM-sarjaa tänä vuonna

– Ensimmäisen erityisen rata-autoiluprojektin aloittaminen on Hyundai Motorsportille todella merkittävä edistysaskel. TCR-säännöt ovat osoittautuneet erittäin suosituiksi, ja yhä useammat kilpasarjat eri puolilla maailmaa ovat ottamassa niitä käyttöön, kommentoi Hyundai Motorsportin tallipäällikkö Michel Nandan.

Uusi projekti pitää Hyundain Motorsport-osaston luonnollisesti kiireisenä, sillä uuden mallin kehityksen ohessa myös nykyiset ralliasiakkaat täytyy huomioida. Hyundai Motorsportin päämaja sijaitsee Saksan Alzenaussa, ja uusi TCR-auto tullaan kehittämään ja rakentamaan siellä. Tekniikkana tämän luokan rata-autoissa on kaksilitrainen turboahdettu bensamoottori, josta otetaan tehoa noin 300-350 hevosvoimaa. Hyundai tapauksessa voima välitetään etupyörille kuusivaihteisen vaihteiston kautta. Auton testaus aloitetaan kuluvan kevään aikana ja ensimmäiset asiakastoimitukset nähdään vielä tämän vuoden puolella.

Kuva: Hyundai

Lue lisää uudesta i30-mallista:
Koeajossa Hyundain haaste Golfille – tasaisen varma suorittaja