Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Formulakuski Mika Salo mukaan suomalaiseen sähköautoprojektiin

Suomesta ponnistava Toroidion-sähköauto oli autoilevan maailman huulilla huhtikuussa 2015, kun se esiteltiin Monacossa Top Marques -luksusnäyttelyssä. Sittemmin yhden megawatin tehoista (1 000 kW) konseptiautoa on esitelty medialle useampaan otteeseen. Projekti on herättänyt paljon mielenkiintoa etenkin hurjien suorituskykylupausten ansiosta. Kerroimme itse autosta tarkemmin viime syksynä auton ensimmäisen esittelyn yhteydessä.

Yhtenä päätavoitteena auton kisaversiolla on osallistua Pennasen lapsuuden unelman mukaisesti Le Mansin legendaariseen 24 tunnin kilpailuun. Tämän tavoitteen edistämiseksi Toroidion on saanut riveihinsä Mika Salon. Etenkin formulakuljettajana tunnettu Salo on ajanut myös Le Mansin 24 tunnin kilpailuja eri luokissa, ja on ollut mukana voittamassa kilpailua kaksi kertaa.

– Mika tuo pitkän urheiluautokokemuksensa ansiosta upen lisän Toroidionin kehitykseen, iloitsee Pennanen taustajoukkojen kasvamista.

Toroidion hakee tukea tuotekehitykseensä myös piensijoittajilta. Kuka tahansa voi sijoittaa auton kehitykseen Green Speed Fund Oy:n kautta 1 000 euron summasta alkaen, ja yhtiön mukaan tilaisuuteen on tarttunut useampi sata piensijoittajaa. Kilpa-auton lisäksi 1MW-konseptiautosta on tulossa sarjatuotantoversio 75 kappaleen vuosittaisella tuotantomäärällä. Tämän lisäksi laajempana ideana on hyödyntää auton uutta sähkötekniikkaa monessa muussakin sovellutuksessa kuten julkisen liikenteen kulkuneuvoissa. Tekniikan salat ovat kuitenkin vielä pimennossa, sillä patenttisuojat estävät tarkemman tiedon saamisen.

Pasi Pennanen 1MW-konseptiauton kanssa

Avauskuva: Oskar Schuler
Kuva: Mikko Autio

Lue myös:
Uusi suomalainen “hyperauto” vihdoin nähtävänä – 0-200 km/h alle viidessä sekunnissa
Salamyhkäinen ja supermielenkiintoinen – tässä liikkuu maailman tehokkain sähköauto