Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Citroënin uusi pikkuauto rohkealla ilmeellä kohti Pariisia

Citroën on julkaissut kuvat kolmannen sukupolven C3:sta. Suurelle yleisölle auto esitellään syksyllä Pariisin autonäyttelyssä.

Citroën esitteli pienten autojen luokkaan kuuluvan C3:n vuonna 2002. Sittemmin tätä mallia on myyty yli 3,6 miljoona kappaletta. Kolmannen sukupolven myötä ilmeeseen tulee C4 Cactuksessa nähtyjä piirteitä ja kokonaisuus näyttää raikkaalta. Kokonaismittaa persoonallisella uutuudella on juuri alle 4 metriä, joten kyseessä on edelleen näppärä kaupunkiauto.

Kehitystyössä on kiinnitetty huomiota erityisesti auton mukavuuteen ja muunneltavuuteen. Crossover-henkistä muotoilua täydentävät sisarmallista tutut Airbump-nimellä kulkevat pikkukolhuilta suojaavat ilmatyynyt kyljissä. Sisätilojen kerrotaan myös kasvaneen, minkä myös tavaratilaa on tarjolla luokassa kiitettävä 300 litraa. Varustelun osalta auto ottaa harppauksen eteenpäin, kun tarjolle tulee uudet multimediajärjestelmät ja kuljettajaa avustavia järjestelmiä kuten kaistavahti, kuolleen kulman varoitin sekä kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä.

Moottorivalikoima tulee koostumaan PSA-konsernin muissa tuotteissa nähdyistä moderneista PureTech-bensiinimoottoreista ja BlueHDI-dieseleistä. Tarjolla tulee myös uusin EAT6-automaattivaihteisto.

Uusi Citroën C3 esitellään Suomessa ensi vuoden alussa.