BMW 5-sarjan uusi Touring keväällä Suomeen

BMW 5-sarjan mallisto täydentyy uudella farmariversiolla. Viidennen sukupolven Touring lanseerataan ensin Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa ja Suomessa toukokuussa.

Uusi malli on kehitetty ensisijaisesti farmariautojen luvatuille Euroopan markkinoille, jossa sillä on jo 25 vuoden historia takanaan. Lisäksi valmistaja lupailee odotusten ylityksiä niin sisätiloissa, käytännöllisyydessä, muotoilussa kuin tietenkin ajamisen ilossa.

Edeltäjämalliin nähden tulokas on uusien korirakenteiden ansiosta 100 kiloa kevyempi, jolloin päästöjen ja kulutuksen luvataan pienentyneen 11 prosentilla. Lisäksi uuden alustan ja taka-akselin vakiona olevan ilmajousituksen luvataan parantaneen aerodynamiikkaa.

Tilaparannuksia nautitaan suuremman tavaratilan (570 litraa) ja etu- ja takamatkustajien jalkatilojen muodossa. Takapenkkiä on lisäksi levennetty kolmelle lastenistuimelle sopivaksi.

BMW vastaa myös tämän hetken trendikkäimpään suuntaukseen, autonomiseen ajamiseen. Uudessa Touringissa on paljon markkinoilla tutuiksi tulleita ominaisuuksia kuten väistämisavustin, kaistanvaihtoavustin sekä kaistavahti sivutörmäyssuojauksella, joka korjaa ajolinjaa sopivilla ohjausliikkeillä sivutörmäyksen estämiseksi. Lisätoimintona saa mukautuvaan vakionopeussäätimeen yhdistetyn ohjaus- ja kaistavahdin, jotka lupaavat nopeussäädön lisäksi jarrutus- ja ohjausavustusta. Auto kykenee myös ilmoittamaan sopivasta parkkipaikasta ja pysäköimään automaattisesti. Ahtaimmissa paikoissa pysäköinnin voin suorittaa etänä avainohjauksella. Uuden sukupolven myötä myös BMW:n käyttöjärjestelmä, iDrive, uudistuu, ja tuulilasiin heijastuvalta Head-Up-näytön 70 prosenttia suuremmalta pinta-alalta voi seurata auton tarjoamaa informaatiota.

Alustava alkaen hinta 520d:lle on 52 931 euroa. Ennakkomyynti aloitetaan 10.2.

Kuvat: BMW

Lue lisää uudesta 5-sarjasta:
Koeajossa täysin uusi BMW 5-sarja – pikku-Seiskan elkein