Helsinkiin pitkän tauon jälkeen isot automessut – enää ei tarvitse vain hiplata, kuluttajat pääsevät myös ajamaan autoja

Helsingissä on edellisen kerran järjestetty iso autonäyttely vuonna 2007. Messukeskuksessa järjestettävä tapahtuma kulki silloin nimellä Helsinki Motor Show. Tapahtuman oli tarkoitus olla tauolla vuonna 2008, mutta sitä ei ole tämän jälkeen enää järjestetty.

Nyt lähes 10 vuotta myöhemmin Autotuojat ry ja Messukeskus ovat sopineet uudesta Auto 2016 -tapahtuman järjestämisestä. Tapahtuma järjestetään marraskuun lopussa 18.-20.11. Autotuojat ry:n toimitusjohtaja Tero Kallion mukaan kyseessä on täysin uudenlainen tapahtuma.

– Sen lisäksi, että kuluttaja pääsee näkemään automaailman kuumimpia uutuusmalleja, hän pääsee myös kokemaan ne. Uutta aiempiin autonäyttelytapahtumiin verrattuna on, että messuvierailla on koeajettavissaan satoja erimallisia autoja, kertoo Kallio.

Koeajot on haluttu tehdä messuvieraille mahdollisimman helpoksi. Autot löytyvät sisätiloista, ja koeajot päättyvät myös samaan paikkaan. Koeajoautot tulevat tapahtumaan automerkkien virallisten edustajien kautta. Lisäksi näytteilleasettajien joukosta löytyy laajasti autoiluun liittyviä yrityksiä rahoitusyhtiöistä varaosa- ja tarvikealan yrityksiin. Näyttelyiden lisäksi Auto 2016 tarjoaa järjestäjien mukaan ohjelmaa koko perheelle artistien ja autoiluelämysten muodossa. Tapahtumassa järjestetään myös autoja ja liikennettä koskevia keskustelutilaisuuksia.