Tällä katumaasturilla ei jää jalkoihin – pellin alla Ferrarin moottori ja huippunopeus yli 300 km/h

Monet perinteiset urheiluautovalmistajat ovat tulleet viime vuosina katumaasturimarkkinoille. Näiltä on lupaa odottaa myös reipasta suorituskykyä, ja tähän kysyntään Maserati vastaa Levante Trofeolla.

Valitse kaikki tarvitsemasi autoilun palvelut edulliseen kuukausihintaan.

Klikkaa All In One >>>

Maserati liittyi katumaasturimarkkinoille pari vuotta sitten Levante-mallillaan. Malliston kärjestä on puuttunut urheilautovalmistajan maineen mukainen tehoversio, mutta nyt asia korjataan New Yorkin autonäyttelyssä esitellyllä Levante Trofeo-mallilla.

Jo auton ulkonäkö henkii urheilullisuutta kesympiä sisaria enemmän. Keulasta löytyy hieman aggressiivisempaa ilmettä ja ilmaa ohjataan muita malleja tarkemmin. Takaosasta löytyy uusi diffuusori, joka niin ikään parantaa auton aerodynaamisia ominaisuuksia. Ulkonäön viimeistelevät 22-tuumaiset taotut alumiinivanteet.

Myös sisätilat henkivät ekslusiivisuutta. Ohjaamo on mustanpuhuva, ja perinteiseen urheilulliseen tyyliin yksityiskohtia korostetaan punaisella. Lukuisat yksityiskohdat kuten ”Trofeo”-tekstit selkänojissa ja lattiamatoissa paljastavat erikoisversion.

Oikeutus Trofeo-nimen käytölle löytyy kuitenkin pellin alta. Siellä sykkii Ferrarin valmistama 3,8-litrainen kahdella turboahtimella varustettu V8, joka tarjoaa Levanten käyttöön 590 hevosvoimaa ja vääntöä 730 newtonmetriä. Nelivetoinen katumaasturi liikahtaa urheiluautojen tahtiin, sillä satasen vauhdin auto saavuttaa 3,9 sekunnissa ja huippunopeutta kertyy valmistajan mukaan yli 300 km/h.

Ajo-ominaisuuksia on luonnollisesti viritetty piristyneen suorituskyvyn mukaisiksi. Alustan lisäksi nelivetojärjestelmää, sekä ajonhallintajärjestelmiä on päivitetty. Uutena ajo-ohjelmana Levante Trofeosta löytyy radalla tarkoitettu Corsa, minkä lisäksi auto on varustettu parhaan mahdollisen kiihtyvyyden tarjoavalle lähtöavustimella.

Maserati Levante Trofeo tulee alkuvaiheessa tarjolle vain auton tärkeillä markkinoilla kuten Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Myöhemmin auto on odotettavissa myös Euroopan markkinoille.

Kuvat: Valmistaja

Lue lisää Maserati Levantesta:
Koeajossa Maserati Levante – italialaista eksotiikkaa katumaasturimarkkinoille
​​​​​​​Maseratin ensimmäinen SUV on melkoinen hahmo, jossa on luonnetta vaikka muille jakaa

Teknavin uudet 15. tuotantokauden jaksot esitetään maanantaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla. Jo esitetyt jaksot sekä lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.