Lexus laajentaa mallistoa Euroopassa – tähtäimessä vakaa kasvu

Toyotan premiumbrändi Lexus on kasvattanut myyntiään Euroopassa neljä vuotta putkeen. Tukea kasvulle haetaan nyt eurooppalaisille uuden mallin voimin.

Valitse kaikki tarvitsemasi autoilun palvelut edulliseen kuukausihintaan.

Klikkaa All In One >>>

Lexus myi viime vuonna Euroopassa ilmoittamansa mukaan lähes 75 000 autoa. Lexus hakee reilua kasvua lähivuosina, sillä vuonna 2020 valmistaja haluaa myydä Euroopassa 100 000 uutta autoa. Euroopan markkinoiden tavoin Lexuksen myynti on kasvanut viime vuosina tasaisesti Suomessakin. Esimerkiksi vuonna 2014 meillä ensirekisteröitiin 196 uutta Lexusta, ja viime vuonna luku oli 316.

Tärkeässä roolissa kasvua haettaessa tulee olemaan Euroopassa ensi kertaa nähtävä uusi ES-malli. Kyseessä on legendaarisen Toyota Camryn kanssa samalle perusrakenteelle pohjautuva iso etuvetoinen sedan. Yhdysvalloissa Camry lukeutuu myydyimpien henkilöautojen joukkoon, mutta esimerkiksi Suomeen mallin tuonti lopetettiin vuonna 2006.

Niin sanotulle GA-K-rakenteelle perustuvan auton kokonaispituus on hieman alle viisi metriä. Kokoluokaltaan uusi ES on siis hyvin lähellä Suomeenkin tuotavaa GS-mallia, mutta etuvetoisuuden myötä kyseessä on tunnelmaltaan hyvin erityylinen versio. Muotoilunsa osalta ES on tunnistettavissa Lexukseksi ison maskin ja terävien linjojen avulla. Pinnoista löytyy paljon taiteilua, mikä vaatii hieman totuttelua. Sisustus edustaa niin ikään Lexuksen tyyliä, mutta on aavistuksen hillitymmän oloinen kuin takavetoisissa sisarmalleissa.

ES:n voimanlähteenä nähdään valmistajan uusi neljännen sukupolven itselataava hybridijärjestelmä, jonka päävoimanlähteenä toimii 2,5-litrainen nelisylinterinen bensiinimoottori. Sähkömoottori puolestaan on aiempaa kevyempi ja energiatehokkaampi. Järjestelmän kokonaisteho on 218 hevosvoimaa ja valmistaja ilmoittaa auton yhdistetyksi kulutukseksi 4,7 l/100 km, mitä voi pitää varsin kohtuullisena lukemana isolle autolle.

Uusi Lexus ES saapuu Suomeen loppuvuodesta. Ennakkohinnat julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

Kuvat: Valmistaja

Teknavin uudet 15. tuotantokauden jaksot esitetään maanantaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla. Jo esitetyt jaksot sekä lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.