Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kriisit pidentävät uusien autojen toimitusaikaa, SAKA: "Käytettyjä saa edelleen hyvin"

Suomen autokauppa, niin se SAKA taitaa kuulua koko nimeltään, on liikevaihdoltaan jo yli puolen miljardin euron bisnes Suomessa. Anniina Pohjonen kävi tutustumassa firman toimintaan ja kuulemassa tuoreet tiedot käytettyjen autojen myynnistä.

Omien sanojensa mukaan itsekin autokuumeesta kärsivä Teknavin Anniina Pohjonen asteli oululaisen SAKA:n liikkeeseen tiedustelemaan sakalaisilta, että mitä käytettyjen autojen kaupalle kuuluu juuri nyt, kun maailmallakin on koettu komponenttipulaa ja kriisejä, jotka vaikuttavat myös autokauppaan.

– Käytettyjen autojen kauppa käy, edelleen, joskin kokonaismarkkinassa on pientä notkahdusta edelliseen vuoteen verrattuna, SAKA:n myyntijohtaja Olli Pietiläinen valottaa Anniinalle.

– Saka teki viime vuonna 42 prosentin kasvun edelliseen vuoteen verrattuna, ja olemme pystyneet jatkamaan samalla vahvalla kasvu-uralla, millä olemme menneet jo pidemmän aikaa.

SAKA:n liikevaihto oli vuonna 2021 jo huimat 512 miljoonaa euroa, siis noin puoli miljardia euroa.

Saka
SAKA:n myyntijohtaja Olli Pietiläinen.

– Käytettyjä autoja saa edelleen hyvin, se ei ole ollut meillä kasvun esteenä, Janne Poukkula kertoo.

Janne Poukkula tukitoimintojen johtaja saka.
Janne Poukkula on SAKA:n tukitoimintojen johtaja.

SAKA:n vauhti on ollut hurjaa. Se perusti vuonna 2015 kolme liikettä ja liikevaihto oli jo vuonna 2017 yli 91 miljoonaa euroa. SAKA tuo autoja Suomeen myös ulkomailta, ja työllisti vuonna 2020 jo 230 henkilöä. Tällä hetkellä SAKA:lla on 24 toimipistettä ja myynnissä noin 4 000 autoa. Vuodessa SAKA myy jopa 33 000 autoa.

SAKA:n vaihtoautovalikoimaan pääsee tutustumaan vaikka heti tästä linkistä.

Ja mitäpä SAKA-Janne suositteli bensa-autoista syttyvälle Anniinalle? No tehokasta saksalaista, tietenkin!