Koeajo: Risto Virtasen kengän alla BMW 225e -perheneliveto-lataushybridi

Risto Virtanen ja Alastaron rata ottavat tässä jaksossa mittaa BMW:n perheautomalli 225e XDrive Active Tourerista, joka on ladattava hybridi.

Alastaron moottorirata ja Risto Virtanen ovat ottaneet mittaa jo lukuisista automalleista koeajon merkeissä. Tällä kertaa testiin joutui Bemarin malliston perhekeskeisemmän osaston 225e Active Tourer -nelivetomalli, BMW:n kielellä XDrive.

– Muotoilultaan auto on muuttunut urheilullisempaan ja sirompaan suuntaan, eikä enää näytä niin tila-automaiselta – kuten edeltäjänsä.

BMW 225e Active Tourer Xdrive
BMW 225e Active Tourer Xdrive tekniset tiedot.

Tämän BMW:n voimansiirto jakautuu siten, että etuakselin pyöriä kieputtaa 136-hevosvoimainen, kolmisylinterinen 1,5-litrainen bensamoottori, ja loput 245 hevosvoiman kokonaistehosta välitetään sähköisesti takarenkaille. Auton hinta on hieman alle 44 000 euroa.

– Sisätiloja hallitsee suuri, kaareva kosetusnäyttö. Nappien määrää on lähdetty minimoimaan, laadukkuus huokuu sisätiloista kaikin puolin, Virtanen analysoi istuessaan kuljettajan paikalle.

Koeajolenkillä Risto Virtanen kokee, että auto on arkiajossa mukava, joskin urheilullinen sopivassa suhteessa.

– Jarrutuntuma on erinomainen!

BMW 225e Active Tourer Xdrive on muuttunut urheilullisesti sirommaksi ulkopuolelta, sanoo Risto Virtanen.

Sähköiseksi toimintasäteeksi autolle luvataan noin 90 kilometriä, jota Virtanen kehuu rohkaisevan suureksi.

– Äänimaailma on matala, muriseva, tyypillinen kolmisylinteriselle moottorille, Virtanen kuulostelee nopeilla koeajokierroksilla.

BMW 225e Active Tourer Xdrive
BMW 225e Active Tourer Xdriven sisätiloissa on nykytrendin mukaisesti laaja diginäyttö.

Väistökokeessa Bemari pysyy tasapainoisena Virtasen hyppysissä. Loppuarviossa Virtanen näkee autossa sekä erinomaista mukavuutta arkiajoon, mutta yhtä lailla dynamiikkaa urheilullisempia ominaisuuksia arvostavalle. Auton hybridivoimalinja saa sekin kiitosta, ja auton laatuvaikutelma on Risto Virtasen mieleen.

Katso Teknavin jakso etukäteen MTV Katsomossa