Vuoden Auto Suomessa 2019 on Ford Focus – voitto tuli vain kahden pisteen erolla

Ford Focus nousi voittoon Vuoden Auto Suomessa 2019 -kilpailun erittäin tiukassa finaalissa. Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenet valitsivat voittajan kuuden finalistin joukosta.

Vuoden Auto Suomessa 2019 ratkesi Ford Focuksen voittoon vain kahden äänen erolla. Toiseksi kilpailussa sijoittui Mercedes-Benz A-sarja, ja kolmanneksi valittiin Kia Ceed. Seuraavat sijat menivät Volvo XC40:lle, Volvo V60:lle ja Skoda Karoqille.

Viidettä kertaa järjestettävän Vuoden Auto Suomessa -kilpailun taustalla on alan toimittajista koostuva Auto- ja liikennetoimittajat ry. Valinnan tärkeimpiä valintaperusteita ovat uutuusarvon ohella rahalle saatava vastine, mutta ajettavuutta, mukavuutta, tiloja, teknistä edistyksellisyyttä tai ympäristöystävällisyyttäkään ei saa unohtaa.

Kilpailun ensimmäisellä kierroksella oli mukana 30 uutuusautoa, joista toimittajat äänestivät jatkoon kuusi finalistia. Ennen äänestyksiä toimittajat pääsivät tutustumaan uutuuksiin kahdessa koeajotilaisuudessa, jotka järjestettiin Nummelan lentokentällä ja Suomen ilmailumuseolla.

Voittajaksi noussutta Ford Focusta kiiteltiin erityisesti ajettavuudeltaan. Mercedes-Benz A-sarjaa taas ylistettiin uudesta teknologiasta ja tietysti kotimaisuudestaan. Kia sai kehuja tasaisuudestaan ja Fordiakin pidemmästä takuustaan. Kuten äänestyksen tuloksistakin voi todeta, kaikki uutuudet ovat luokissaan äärimmäisen hyviä autoja.

Vuoden Auto Suomessa 2019 lopputulokset
1. Ford Focus (175 p.)
2. Mercedes-Benz A-sarja (173 p.)
3. Kia Ceed (142 p.)
4. Volvo XC40 (108 p.)
5. Volvo V60 (95 p.)
6. Skoda Karoq (87 p.)

Kuvat: Mikko Autio

Lue myös:
Auto 2018 avasi ovensa – tässä kuvakooste näyttelystä