Onko tässä sähköautojen Golf? Volkswagen ID.3 haluaa liikuttaa kansaa

Sähköautot ovat kaikkien huulilla autoalalla. Tarjontaa ei vielä ole liiaksi, mutta siinä tullaan näkemään iso muutos seuraavan vuoden aikana.

Monien isojen autonvalmistajien tavoin Volkswagen on julistanut mallistonsa sähköistämiseen liittyviä tavoitteita lähivuosille. Esimerkiksi uusia pelkästään sähköllä kulkevia automalleja saksalaisvalmistajan mallistossa tullaan näkemään vuoteen 2025 mennessä yli 20 kappaletta. Kuuden vuoden päästä Volkswagenin myyntitavoite sähköautoille on vuositasolla miljoona kappaletta.

Volkswagenin sähköautot tullaan tuntemaan autonäyttelyissä nähtyjen konseptiautojen tapaan nimestä ID., joka juontaa juurensa sanoista älykäs design (intelligent design), identiteetti (identity) ja visionääriset teknologiat (visionary technologies). Ensimmäinen tuotantoauto tottelee nimeä ID.3. ja se sijoittuu kokonsa puolesta kompaktien autojen luokkaan. Valmistaja haluaa ID.3:n mahdollistavan sähköisen liikkumisen mahdollisimman monelle, ja merkittävyydeltään autoa verrataan legendaarisiin Kuplaan sekä Golfiin.

Auto rakentuu Volkswagen-konsernin sähköautoille suunnittelemalle MEB-pohjalevylle. ID.3 tulee tarjolle oletettavasti kolmella akkuvaihtoehdolla ja auton toimintamatka vaihtelee välillä 330-550 kilometriä WLTP-mittauksen mukaisesti. Ennakkovarattavaksi tullut ID.3 1ST -erikoismalli on varustettu 58 kWh:n akustolla, jonka turvin autolla pitäisi päästä 420 kilometrin matka. Omansa 30 000 auton ennakkoerästä voi varata verkosta 1 000 euron ennakkovarausmaksua vastaan.

Uusi ID.3 esitellään suurelle yleisölle syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä. Auton tuotanto alkaa loppuvuodesta 2019 ja ensimmäiset asiakastoimitukset nähdään 2020. Volkswagen tähtää lähivuosina ID.3:n kohdalla noin 100 000 auton asiakastoimituksiin. Ei se ihan vielä Golfin tasolle yllä, mutta hyvä alku.

Kuvat: Valmistaja

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.