Tämä purkka-autoko ensi vuonna Suomen halvin sähköauto?

Smart esitteli Pariisin autonäyttelyssä sähköversiot sekä Fortwosta että Forfourista. Näistä jälkimmäinen sai nyt ensimmäistä kertaa täyssähköisen voimalinjan. Fortwosta on ollut sähköinen ED-versio jo aiemminkin.

Ja juuri pienempi Fortwo on kuin tehty sähköistä kaupunkiliikkumista varten. Hauskaa sähkö-Fortwossa on vielä se, että sen saa sekä umpinaisena coupéna että avonaisena cabriona.

81-hevosvoimainen sähkömoottori riittää hyvin kevyen ja pienen Fortwon terhakkaaseen liikutteluun, ja 160 kilometrin toimintamatka on pääosin taajamissa ajettavaan kaupunkikirppuun enemmän kuin riittävä. Litium-ioni-akustolla on kokoa 17,6 kilowattituntia. Taloudellisempaa etenemistä varten kojelaudasta löytyy eco-nappi, joka rajoittaa auton huippunopeutta sekä tehostaa jarrutusenergian talteenottoa.

Sähkö-Smartit saapuvat Suomeen ensi vuoden puolella. Suomen hinnat eivät ole vielä selvillä, ja Suomen halvin sähköauto on tällä hetkellä Volkswagen e-up, joka maksaa 28 925 euroa. Saksassa umpinainen Fortwo maksaa alkaen 21 940 euroa ja cabrio 25 200 euroa. Hintakisasta tullee siis tiukka. Ja ainakin Smart tulee olemaan Suomen halvin avonainen sähköauto… Sähkö-Forfourin hinnat alkavat Saksassa 22 600 eurosta.