Tältä näyttää Skodan uusi kompakti SUV – muotoilussa vaikutteita isoveljestä

Skoda esittelee uuden kompaktin SUV-mallinsa virallisesti 18. toukokuuta, mutta valmistaja on antanut jo maistiaiset teipatuista autoista. Tämä Yetin korvaaja tunnetaan nimellä Karoq.

Uutuus on saanut selviä vaikutteita muotoiluunsa isoveli Kodiaqista. Kulmikkuus ja terävät pokkaukset paljastuvat jo teippausten alta. Pituutta uutuudella on kompaktiin luokkaan tyypilliset 4,4 metriä juuri konsernisarten Seat Atecan ja Volkswagen Tiguanin väliin. Tavaratilaa Karoq tarjoaa vakiovarusteisena 521-1 630 litraa, ja lisävarusteisella enemmän muuntelumahdollisuuksia tarjoavalla takapenkillä 479-1 810 litraa.

Myös tekniikka on jo muista merkin ja konsernin malleista pääosin tuttua. Moottorivalikoima tulee alkamaan 1,0-litraisesta 115-hevosvoimaisesta kolmisylinterisestä, ja malliston huipulta löytyy 2,0-litrainen 190-hevosvoimainen turbodiesel. Huippumallit ovat aina nelivetoisia ja automaattivaihteisia. Karoq saa peltinsä alle myös Volkswagen-konsernin uuden 1,5-litraisen bensiinimoottorin.

Multimediajärjestelmät ja kuljettajaa avustavat järjestelmät edustavat valmistajan mukaan luokkansa parhaimmistoa. Nämä ovat jo arkipäivää muussakin Skoda-mallistossa, mutta Karoq on merkin ensimmäinen auto, johon tulee tarjolle digitaalinen mittaristo.

Skoda Karoqia odotetaan markkinoille kuluvan vuoden syksyllä.

Kuvat: Valmistaja