Etelä-Korean vanhin autonvalmistaja esitteli vision tulevaisuuden maasturista

Etelä-Korean vanhin autonvalmistaja ja maan ainoa maastureihin ja nelivetoisiin erikoistunut yhtiö SsangYong esitteli Genevessä uuden konseptiautonsa XAVL:n. Uusi konsepti perustuu vuonna 2015 Frankfurtin autonäyttelyssä esiteltyyn XAV-konseptiautoon, ja se edustaa yhtiön uutta visiota tulevaisuuden maasturista.

Konseptiauton kirjainlyhenne XAVL tulee sanoista eXciting Authentic Vehicle Long eli jännittävä persoonallinen pitkä ajoneuvo. Inspiraation lähteenä uuden XAVL:n muotoilulle ovat 1990-luvulla valmistetun Korandon muodot, jotka ovat sovitettu nykyaikaan. XAVL-konseptiauton akseliväli on 2,775 metriä, pituus 4,63 metriä, leveys 1,866 metriä ja korkeus 1,64 metriä.

XAVL:n ulkonäössä on haluttu säilyttää työkalumaisuutta, mutta matkustamosta on pyritty saamaan mahdollisimman tunnelmallinen. Tilaa löytyy kolmelta istuinriviltä seitsemälle matkustajalle. Kojelaudassa suurin osa katkaisimista on korvattu 10,25 tuuman kosketusnäytöllä.

Uuden konseptiauton moottorivaihtoehdot ovat uudet 1,6-litrainen turbodiesel (135 hv) ja 1,5-litrainen bensiiniturbo (163 hv). Kumpikin on saatavilla sekä kuusivaihteisella käsivalintaisella että automaattivaihteistolla.

Uuden konseptiauton turvavarustusta on modernisoitu muun muassa tutkalla ja laserilla toimivalla hätäjarrutusjärjestelmällä, kaistavahdilla ja kaistanvaihtoavustimella. Turvallisuutta lisää myös auton ulkopuolinen turvatyyny, joka antaa turvaa jalankulkijoille mahdollisessa törmäystilanteessa.

SsangYong XALV -konseptiautoon perustuva tuotantomalli on odotettavissa lähitulevaisuudessa.

Kuva: SsangYong