Subarun uusi viistoperäinen Impreza esiteltiin Frankfurtissa

Kehityksen keihäänkärkenä uudelle Subaru Imprezalle on toiminut turvallisuus. Uuden viistoperän suunnittelussa on keskitytty perinteisten turvalaitteiden lisäksi kuljettajaa avustaviin järjestelmiin sekä käsiteltävyyteen hätätilanteissa.

Uusi Impreza jatkaa kulkuaan Subarun nelivetojärjestelmällä, joka yhdistyy uudistettuihin bokserimoottoreihin. Frankfurtissa esitelty uutuus on mallin viides sukupolvi. Elinkaarensa aikana Imprezan vahvuuksiksi ovat nousseet sen kompakti koko ja nelivedon mahdollistama kyvykkyys. Se tarjoaa näppärän vaihtoehdon, mikäli SUV-kokoluokka tuntuu liian suurelta.

Uusi Impreza on 10 mm matalampi, 35 mm leveämpi ja 25 mm pidempi akseliväliltään kuin sen edeltäjä. Matkatavarakapasiteetti on kasvanut 10 litralla.

Auton kyvykkyydestä vastaavat aiempaa jäykempi alusta, parempi käsiteltävyys sekä kiihtyvyys. Uudistusten luvataan parantavan erityisesti hätätilanteiden hallintaa. Rakennemuutoksia on tehty parantamaan tieliikenneturvallisuutta, mutta autossa säilytetty Subarun tunnetut off-road -valmiudet.

Turvallisuutta on parannettu paitsi rakenteellisilla muutoksilla, myös laajentamalla EyeSight -järjestelmä kaikille markkinoille. EyeSight koostuu kuljettajaa avustavista järjestelmistä, mitkä toteutetaan kamera- ja tutkajärjestelmän avulla.

Kuva: IAA

Teknavin tv-ohjelma palaa jälleen ruutuun! Uudet 14. tuotantokauden jaksot alkavat maanantaina 18.9. klo 22.35 MTV3-kanavalla.