Renault laajentaa R.S.-mallistoaan

Frankfurtin autonäyttelyssä esitelty kuuma viistoperäinen Megane R.S. on Renaultin 280 hevosvoimainen haastaja maailman nopeimpien etuvetoisten tuotantoautojen joukkoon.

Kolmannen sukupolven ikoninen Megane R.S on varustettu uudella turboahdetulla suorasuihkutusmoottorilla. Nelisylinterinen 1,8-litrainen voimanlähde yhdistää 280 hevosvoiman tehon ja 390 Newtonmetrin huippuväännön.

Megane R.S. perustuu koriltaan viisioviseen viistoperämalliin, jonka ulkonäköön tuovat aggressiivisuutta 18 tai 19 tuumaiset vanteet, aerodynaamisesti muotoillut puskurit, leveät helmat ja takaspoileri. Lisähuomiota autoon saa uudella Tonic Orange -ulkovärillä.

Autoon on valittavissa kaksi alustaa, mukavuuspainotteisempi Sport ja jäykempi Cup. Luvassa on joko hallittavuutta ja mukavuutta kovemmissa nopeuksissa tai vaihtoehtoisesti käsiteltävyyttä ja ketteryyttä tiukoissa käännöksissä erilaisilla tieosuuksilla.

Vaihteisto on valittavissa joko kuusivaihteisella manuaalilla tai kuusivaihteisella EDC-kaksoiskytkinautomaattivaihteistolla, jolloin ohjauspyörään tulee vaihteenvalitsimen läpät.

Mégane-sarjaan kuuluva R.S. on varustettu Renaultin Multisense -järjestelmällä, joka tarjoaa kuljettajille viiden ajotavan välillä: Comfort, Normaali, Urheilu, Race ja Perso. Lisäksi auto sisältää ensimmäisenä segmentissä 4CONTROL-nelipyöräohjauksen.

Uudella Megane R.S.-mallin ennakkomyynti aloitetaan tämän vuoden joulukuussa. Lisäksi valmistaja ilmoitti tuovansa markkinoille 300 hevosvoimaisen Trophy-mallin vuoden 2018 lopussa.

Kuvat: Mikko Autio

Teknavin tv-ohjelma palaa jälleen ruutuun! Uudet 14. tuotantokauden jaksot alkavat maanantaina 18.9. klo 22.35 MTV3-kanavalla.