Porsche paljasti todellisen monsterin – tässä on uusi 700-hevosvoimainen 911 GT2 RS

Legendaarinen Goodwood Festival of Speed -tapahtuma kerää urheiluautovalmistajat vuosittain kasaan. Mukana on usein uusia konseptiautoja, mutta myös katuversioiden ensiesiintymisiä. Tänä vuonna Porsche julkaisi kaikkien aikojen tehokkaimman 911-mallin.

Jo jonkin aikaa automaailmaan on vuotanut kuvia Porschen uudesta tehokuninkaasta. Nyt oli sen aika, ja malli kulkee nimellä 911 GT2 RS. Olennaisimmat tiedot ovat 700 hevosvoimaa, 750 newtonmetriä vääntöä, 2,8 sekuntia sataseen ja huippunopeus 340 km/h.

911 GT2 RS on kaikkien aikojen tehokkain 911-malli. Ulkoisesti malli muistuttaa lähinnä doupattua GT3 RS:ää. Ilmanotto- ja jäähdytysaukkoja on lukuisia ja takasiipi on katuautoon valtavan kokoinen. Siiven alta löytyy Turbo S:stä peräisin oleva 3,8-litrainen tupla-ahdettu bokserikutonen, jonka teholukema on erinäisten muutosten ansiosta noussut lukemasta 580 lukemaan 700 hevosvoimaa. Vaihteistona toimii myös muutoksia kokenut kaksoiskytkinautomaatti, ja Turbo S:stä poiketen kaikki voima viedään vain takarenkaille.

Luonnollisesti myös ajettavuuteen on panostettu. Auton alusta on säädetty rata-ajoa silmällä pitäen. Ketteryydessä auttaa paitsi suhteellisen kevyt omamassa, joka on tankki täynnä 1 470 kiloa, mutta myös nelipyöräohjaus. Lisävarusteisella Weissach-paketilla saa vielä 30 kilon painonsäästön, kun tiettyjä osia vaihdetaan kevyemmistä materiaaleista valmistettuihin.

Uusi 911 GT2 RS kuuluu myös Suomen tuontiohjelmaan ja mallin hinnat alkavat 523 560 eurosta.

Kuvat: Valmistaja

Lue lisää Porschen tehomalleista:
Koeajossa superauto arkeen – Porsche 911 Turbo S
Koeajoauto, josta on vaikea luopua: Porsche 911 GT3​​​​​​​