Peugeot laajentaa SUV-tarjontaa – viisi uutta mallia tänä vuonna

Peugeot on jo aikaisemmin ilmoittanut esittelevänsä globaalisti viisi uutta SUV-mallia tämän vuoden aikana. Aikaisemmin kesällä nähtiin pieni 2008 SUV, ja nyt Pariisin autonäyttelyssä nähdään uudet 3008 SUV ja täydellisen muutoksen nähnyt 5008 SUV. Näiden lisäksi on nähty kaksi Kiinan markkinoille suunnattua mallia.

3008 SUV sijoittuu mielenkiintoiseen ja kasvavaan autoluokkaan. Kompaktit SUV- ja crossover-mallit kiinnostavat persoonallisen muotoilun ja paremmin maavaran myötä. Toisaalta suuri osa malleista myydään kuitenkin etuvetoisena ja taloudellisuus on tärkeä asia tässäkin kokoluokassa. 3008 SUV saa luonnollisesti keulalleen Peugeotin uusimmat PureTech- ja BlueHDI-moottorit, minkä lisäksi sisätiloihin istutetaan uusimman sukupolven i-Cockpit-ohjaamon tyyli. Suomeen uudistunut 3008 SUV kerkeää vielä tämän syksyn aikana.

Täysin uutena mallina esitellään 5008 SUV, numerosarja onkin tuttu Peugeotin mallistosta. Aikaisemmin mallin tila-automaisuus on heitetty romukoppaan SUV-liitteen saanut malli on tyylikkään itsevarma katumaasturi. 5008 SUV tulee tarjolle 7-paikkaisena ja kuuluu siten ranskalaisvalmistajan suurimpiin malleihin. Auto perustuu modulaariselle EMP2-perusrakenteelle, joten tekniikka on tuttua muista konsernin tuoreista malleista.

Uutuuden sisustus noudattelee luonnollisesti merkin pelkistettyä i-Cockpit-tyyliä. Perinteisten analogisten mittarien sijaan uusimmassa versiossa kuljettajan näkökentästä ohjauspyörän yläpuolelta löytyy 12,3-tuumainen näyttö, jolta kuljettaja löytää tarvitsemansa informaation. Keskikonsolista löytyvän 8-tuumaisen kosketusnäytön kautta käytetään auton multimediajärjestelmiä. Tärkeimmille toiminnoille kuten ilmastoinnille, navigoinnille, auton asetuksille ja puhelimelle löytyy erilliset näppäimet keskikonsolista.

Kuvat: Peugeot