Nissan esitteli Tokiossa täyssähköisen crossoverin – tässä on raju konsepti Nissan IMx

Nissan on kunnostautunut paitsi sähköautojen saralla Leafilla, myös Qashqailla crossover-segmentissä. Nyt valmistaja suunnittelee molempien parhaiden puolien yhdistämistä.

Euroopassa yksi nopeimmin kasvavista autoluokista on kompaktit ja keskikokoiset katumaasturit. Tässä luokassa Nissan on ollut mukana Qashqailla jo kymmenen vuoden ajan. Toinen jatkuvasti suosiotaan kasvattava luokka on sähköautot, ja siellä Nissan on edustettuna maailman myydyimmällä sähköautolla, Leafilla. Nyt japanilaisvalmistaja esitteli kotinäyttelyssään Tokiossa täyssähköisen crossover-konseptin joka kulkee nimellä IMx.

Konseptin rohkea muotoilu yhdistää vahvoja perinteisiä konseptiautomaisuuksia perinteisiin Nissanin muotoilupiirteisiin. Sisätiloissa ero nykypäivän autoihin on merkittävämpi, sillä IMx:n ohjaamosta on haluttu tehdä avara ja miellyttävä paikka viettää aikaa. Tämän taustalla on Nissanin seuraavan sukupolven ProPilot-järjestelmä, joka mahdollistaa auton autonomisen ajamisen. Näin ollen esimerkiksi ohjauspyörä on piilotettavissa kojelaudan sisään.

Suorituskyky on myös haluttu nostaa puhuttelevalle tasolle. IMx:stä löytyy kaksi sähkömoottoria, yksi edestä ja yksi takaa, ja näiden yhteisteho on 320 kW (435 hv). Akun energiatiheys on nykyisiä tuotantomalleja parempi ja yhdellä latauksella autolla ilmoitetaan pääsevän liikkumaan yli 600 kilometriä.

Nissan IMx seuraa autoilun viimeaikaisia trendejä ja viitoittaa Nissanin tietä tulevaisuuteen. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan sähköautomalliston laajentumista Leafin ympärille.

Kuvat: Valmistaja

Lue myös:
Säästö alkaa sähköllä – tulevaisuudessa sähköautolla mahdollisuus jopa tienata rahaa
Nissan esitteli toisen sukupolven Leafin – maailman myydyin on nyt nätimpi ja nopeampi​​​​​​​​​​​​​​

Teknavin tv-ohjelman 14. tuotantokauden uudet jaksot maanantaisin kello 22.35 MTV3-kanavalla.