Mitä isot edellä, sitä Q3 perässä – Audin uusi pikkumaasturi ottaa oppia jopa A8:sta

Audi on esitellyt viimeisen vuoden ajan tasaiseen tahtiin uutuusmalleja. Vielä tämän vuoden puolella Suomeen kerkeävä kompakti katumaasturi Q3 on yksi mielenkiintoisimmista.

Uusi toisen sukupolven Q3 on saanut Audin nykytyyliin lisää särmää. Aikaisemman mallin pyöreys on heitetty romukoppaan ja tilalla on teräviä linjoja ja huomattavasti aggressiivisempi kokonaisilme. Auton ulkonäköön on myös mahdollista vaikuttaa erilaisilla varustepaketeilla aiempaa enemmän. Auto on myös kasvanut lähes joka suuntaan; pituutta on nyt lähes 10 senttiä enemmän ja kokonaispituus asettuu hieman alle 4,5 metriin, leveyttä on tullut lisää 25 milliä, ja akseliväli on kasvanut 77 millillä. Ainoastaan korkeudesta on nipistetty 5 milliä pois, mutta kokonaisuudessaan sisällä on luvassa huomattavasti paremmat tilat. Tavaratilaa on perusmuodossaan 530 litraa ja laajennettuna 1 525 litraa.

Myös sisätilat ovat ottaneet oppia isommilta. Kojelaudan muotoilussa on teknistä viileyttä ja aikaisemman kiertokytkimen sijaan multimediajärjestelmän ja navigoinnin toimintoja käytetään keskikonsolin näytöltä, joka varustelusta riippuen on 8,8- tai 10,1-tuumainen. Isommista malleista poiketen ilmastoinnin säätöjä käytetään kuitenkin edelleen perinteisillä fyysisillä kytkimillä kosketusnäytön sijaan. Q3:ssa on jo vakiona 10,25-tuumainen digitaalinen mittaristo, ja lisävarusteena Q3:een on tarjolla isommista malleista tuttu laajempi Virtual Cockpit -mittaristo, jolloin kuljettajan näkökentästä löytyy 12,3-tuumainen näyttö. Moderniin henkeen liitettävyys on monipuolista ja tarjolla on myös myAudi-sovellus, jolla voi esimerkiksi hallita lisälämmitystä, tai vaikka tarkistaa auton lukituksen tilan.

Uusi Q3 tulee alkuun tarjolle kolmella bensakoneella ja yhdellä dieselillä, joiden teholukemat asettuvat välillä 110-169 kW (150-230 hv). Tarjolle tulee sekä etu- että nelivetoisia malleja, ja vaihteistona on joko kuusiportainen manuaali tai 7-vaihteinen kaksoiskytkinautomaatti. Tarjolla on myös aiempaa laajempi kattaus kuljettajan toiminta avustavia nykyaikaisia järjestelmiä.

Toisen sukupolven Audi Q3 saapuu Suomeen vielä tämän vuoden puolella. Uutuuden hinnat eivät vielä ole tiedossa.

Kuvat: Valmistaja

Teknavin 16. tuotantokauden uudet jaksot esitetään maanantaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla. Uusinnat perjantaisin ja sunnuntaisin MTV3:lla. Lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.