Maastoautojen ikoni saa jatkoa – tässä ensimmäiset kuvat uudesta Mercedeksen G-sarjasta

Mercedes-Benzin G-sarja on pysynyt lähes muuttumattomana vuosikymmenien ajan. Nyt valmistaja on julkaissut ensimmäiset sisustakuvat vuoden vaihteen jälkeen esiteltävästä uutuudesta.

Mercedes esitteli ikoniseen asemaan vuosien mittaan nousseen G-sarjalaisen markkinoille vuonna 1979. Monikäyttöinen maastoauto on vuosien varrella taipunut mielikuvitusta avartaviin työtehtäviin ja ympäristöihin. Viime vuosina auton AMG-versiot ovat nousseet suorastaan käsittämättömään suosioon varakkaiden kaupunkilaisten keskuudessa. Kokonaisuudessaan G-sarjaa on uransa aikana myyty yli 300 000 kappaletta rajan rikkouduttua kesällä 2017.

Nyt Mercedes on päättänyt uudistaa tämän maastoautojen ikonin. Auton ulkomuotoa ei vielä ole paljastettu, mutta tiedotteen mukaan uutuus on uskollinen kulmikkaalle muotoilulle. Myös suorastaan legendaarisen kassakaappimaisen oven sulkeutumisäänen kerrotaan säilyneen ennallaan, ja ovenkahvat sekä nykypäivänä massiiviset kylkilistat ovat saaneet pitää paikkansa myös toisen sukupolven G-sarjassa. Yhdessä oheisista kuvista myös paljastuu, että ovien saranat ovat edelleen näkyvissä auton kylkipinnassa. Samoin uutuudesta löytyvät kulmikkaat takavalokotelet sekä takaovessa sijaitseva varapyörä.

Sisätilat ovat nähneet merkittävämmät muutokset. Lisävarusteena uuteen G-sarjalaiseen on tarjolla E- ja S-sarjalaisista tuttu kahdella isolla näytöllä toteutettu mittariston ja multimediajärjestelmän yhdistelmä. Vakiona on kuitenkin tarjolla edelleen perinteinen mittaristo. Ohjauspyörä on niin ikään päivitetty S-sarjalaisen tyylin mukaiseksi. Ainakin paremmin varusteltuna sisätilojen materiaaleja hallitsevat nahka, metalli ja hiilikuitu. Ilmasuuttimet ovat saaneet Mercedeksen nykytyylin mukaisen pyöreän muodon, keskikonsolin painikkeet ovat sisarmalleista tutut, kuten myös etupenkkien linjakkaat ohjauspainikkeet ovissa. Edeltäjästä tuttua tyyliä puolestaan vaalitaan apukuljettajan edestä löytyvällä tartuntakahvalla, sekä keskikonsolista keskeiseltä paikalta löytyvillä kolmen tasauspyörästön lukon aktivointipainikkeilla.

Muuttuneet ilmeen lisäksi auto tarjoaa huomattavasti edeltäjäänsä enemmän tilaa. Jalkatila edessä on kasvanut 38 millimetriä ja takana 150 milliä. Myös leveyttä on tullut useita senttejä lisää. Lisäksi auton sisätilojen monikäyttöisyyteen on kiinnitetty huomiota, ja esimerkiksi takaistuimet ovat taitettavissa kolmessa osassa.

Uusi G-sarjalainen esitellään Detroitin autonäyttelyssä tammikuussa.

Kuvat: Valmistaja

Tässä vielä annos herkuttelua G-sarjalaisen muodossa.

Lue lisää G-sarjalaisesta:
Mercedes-Benz G-sarja – elävä legenda
Koeajo: Mercedes-Benz G – tervetuloa Jurassic-puistoon​​​​​​​
Koeajo: Mercedes-Benz G 500 4×42 – mitä saadaan kun yhdistetään Unimog, G-sarja ja AMG?​​​​​​​