Luksusbrändit suuntaavat sähköautomarkkinoille – tässä Bentleyn herkuttelua Genevestä

Geneven autonäyttelyn yksi mielenkiintoisimmasta konsepteista oli Bentleyn esittelemä EXP 12 Speed ​​6e. Erityisen mielenkiintoisen autosta teki sen nostalginen ulkonäkö yhdistettynä moderniin teknologiaan.

Kyseessä on korkean suorituskyvyn täyssähköinen voimansiirto ja sen tarjoama lähes 500 kilometrin toimintasäde. Konseptilla tavoitellaan luksusautoluokan siirtymistä kohti sähköistymistä ja esitellään samalla siihen liittyviä suunnitelmia.

Sähkömoottorin mahdollistama suorituskyky ei suinkaan riitä Bentleylle, vaan visioita esitellään myös ensiluokkaiseen matkantekoon. Suunnitelmissa on kunnianhimoisesti lataaminen nopealla induktiotekniikalla.

Konseptiauton tehtävä on myös kerätä yleisön ja asiakkaiden palautetta ja muovata Bentleyn tulevaisuuden strategiaa. Lisäksi se esittelee Bentleyn tulevaa muotoilun suuntaa.

Bentley oli rakentanut messuille myös oman myymälän.

Tulevaisuuden luksus näyttää kuparisomisteiselta, urheilullisen lihaksikkaalta ja siinä on lentokonemaisia yksityiskohtia. Keulaa hallitsee maskissa oleva 3D-tekniikkaa edustava 6e-logo, joka hohtaa valkoisena auton ollessa käynnissä. Tarkkaan harkittua muotoilua ei ole haluttu rikkoa edes latausportin luukulla, vaan sekin on sijoitettu hienovaraisesti takarekisterikilven taakse.

Askeleen kohti sähköautojen tuotantoa Bentley tulee ottamaan vuonna 2018.

Kuvat: Mikko Autio ja Geneva Motor Show