Kuvakooste: Geneven autonäyttelyn kuumat kauppatavarat

Geneven autonäyttely avasi perinteiseen tyyliin Euroopan autovuoden. Tässä katsaus tämän kevään näyttelyn kaupallisesti merkittäviin tuotteisiin.

Geneven vuotuinen autonäyttely on moniin muihin maailman autonäyttelyihin verrattuna varsin pieni. Kompaktista koostaan huolimatta näyttelystä löytyy jotakin jokaiseen makuun aina pienistä kaupunkiautoista yksittäiskappaleina valmistettaviin superautoihin. Tänä vuonna näyttelyssä nähtiin paljon kaupallisesti tärkeitä tuotteita, ja tässä katsaus näihin autoihin.

Uusi Audi A6 seuraa isompien sisarmallien näyttämää esimerkkiä. Pellin alla on kevythybriditeknologiaa ja kuljettajan ympäristö on aiempaa digitalisoituneempi.
BMW esitteli uuden X4:n, joka on käytännössä linjakkaampi versio loppuvuonna esitellystä X3:sta.
Citroen lupailee uuden C4 Cactus -mallin tarjoavan poikkeuksellista mukavuutta. Odotamme mielenkiinnolla ensimmäisiä kokemuksia.
Uutta Honda CR-V:tä on keretty jo odottaa, ja viimein odotus palkitaan. Luvassa 7-paikkainen versio ja hybriditekniikkaa.
Hyundai on nouseva tekijä sähköautomarkkinoilla, ja uutta vauhtia valmistaja hakee suosittuun kokoluokkaan sijoittuvan Konan sähköisellä versiolla.
Jaguar esitteli Genevessä ensimmäisen täyssähköautonsa. Uutuus on luvassa Suomen vielä kuluvan vuoden aikana.
Kia esitteli kirjoitusasua myöten uudistetun Ceedin perinteisen hatchbackin ja farmarin. Lähitulevaisuudessa mallisto laajenee shooting brake -tyylisellä linjakkaammalla versiolla.
Lexus laajentaa mallistoon uudella kompaktilla katumaasturilla, joka tottelee nimeä UX.
Suomalaisväriä Geneven autonäyttelyyn toi Mercedeksen uusi A-sarjalainen, jota tullaan valmistamaan edeltäjänsä tavoin Suomessa Uudenkaupungin autotehtaalla.
Mercedes on iso tekijä dieselmarkkinoilla, ja valmistajalla löytyy uskoa menestykseen. Genevessä esiteltiin E- ja C-sarjaan tarjolle tulevat pistokkeesta ladattavat dieselhybridit.
Nissan Leafin toinen sukupolvi on rantautunut jo Suomeenkin. Odotukset maailman myydyintä sähköautoa kohtaan ovat suuret.
Suomalaisten kestosuosikki Nissan Qashqai saa uutta kuljettajaa avustavaa teknologiaa vielä kevään aikana. Kohti autonomista ajamista vievä tekniikka tunnetaan Nissanilla nimellä ProPilot.
Uusi 508 on Peugeotille tärkeä malli perinteisten sedanien luokassa. Vierestä löytyi myös ranskalaismerkin uusi jättimäinen keulakuvapatsas.
Uusi Toyota Auris jättää dieselmoottorit taakseen ja tulee tarjolle kahdella eri tehoisella hybridivoimalinjalla.
Uusi Volvo V60 jatkaa isompien sisarmallien tyyliä. Auto on kasvanut reilusti edeltäjään verrattuna ja tarjolle tulee kaksi pistokkeesta ladattavaa hybridiversiota.
Volvon uusi kompakti XC40 nappasi Geneven autonäyttelyn alla jaettavan Vuoden Auto -palkinnon. Kyseinen titteli oli ruotsalaisvalmistajan ensimmäinen.

 Kuvat: Mikko Autio

Katso myös muut Geneve-koosteet:
Kuvakooste: Geneven autonäyttelyn harvinaiset herkut
Kuvakooste: Geneven autonäyttelyn futuristiset konseptit
Kuvakooste: Geneven autonäyttelyn klassiset kaunottaret​​​​​​​​​​​​​​

Geneven autonäyttelyn kohokohtia on tarjolla myös Teknavin 15. tuotantokauden avausjaksossa maanantaina 26.3. klo 22.35 MTV3-kanavalla. Uusinnat ke 28.3. klo 14.00 ja ma 2.4. klo 13.30 MTV3. Lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.