Hyundain urheiluosasto irroittelee – lähes 400-hevosvoimainen konseptiauto viitoittaa tietä tulevaan

Hyundai kertoi viime syksynä tuovansa tulevaisuudessa markkinoille urheilullisten autojen N-tuoteperheen. Nyt suunnitelmat alkavat konkretisoitua ja Pariisissa lavalle rullasi vakuuttava RN30-konseptiauto.

Kyseessä on seuraavan sukupolven Hyundai i30-malliin perustuva urheilumalli. Jo ensivilkaisu osoittaa valmistajan olevan tosissaan. Kaikki auton ulkonäössä viestii hurjista menohaluista ja nämä käsitykset vahvistuvat auton teknisiä tietoja tarkastellessa. Keulalta löytyy 2,0-litrainen isolla turboahtimella varustettu bensamoottori, joka tarjoaa 380 hevosvoiman tehon ja 451 newtonmetrin väännön. Voima välitetään kaksoiskytkinvaihteiston kautta kaikille neljälle pyörälle, ja pidosta on huolehtimassa tasauspyörästön lukkoja vastaava eLSD-järjestelmä.

Räyhäkän ulkonäön ja vakuuttavan voimalinjan kaveriksi tarvitaan luonnollisesti toimiva alusta. Suunnittelussa on luonnollisesti huomioitu keveys ja painopisteen sijoittuminen mahdollisimman alas. Kokonaiskorkeus on yli kahdeksen senttimetriä alhaisempi kuin katuautossa, ja painopistettä on saatu alennettua uudelleensijoittamalla painavimpia komponentteja. Muutenkin sisätiloiltaan auto on lähes valmis kilpa-auto turvakaarineen ja kuppipenkkeineen.

RN30 osoittaa Hyundain olevan tosissaan lähdössä mukaan sporttisen autojen markkinoille. Tällaiset tuotteet toisivat ilahduttavasti väriä nykyään kovin saksalaisvaltaiselle markkinalle.

Kuvat: Hyundai