Honda tuo Euroopan markkinoille ensimmäisen sähköautonsa

Honda Urban EV -konsepti tuo vuonna 2019 Hondan ensimmäisen sähköisen kaupunkiauton Euroopan markkinoille. Urban EV on Honda Jazzia lyhyempi retrotyylinen supermini.

Uusi malli on rakennettu täysin uudelle alustalle, joka tulee olemaan valmistajan mukaan osa malliston tulevaa teknologiaa ja suunnittelua.

Urban EV on 100 mm lyhyempi kuin Honda Jazz, joten sen pituus tulee olemaan 3895 mm. Muotoilussa korostuu mataluus ja laajat vaakasuorat linjat. Sähköisyyttä korostetaan valaistulla sinisellä Honda-merkillä.

Honda laajentaa uuden konseptin mukana myös vuorovaikuttamista auton ulkopuolelle. Auton etuosassa ajovalojen välissä voidaan näyttää viestejä, kuten tervehdyksiä, neuvoja muille kuljettajille tai lataustilan päivityksiä koskevia tietoja.

Sisätiloissa kuljettajan näkyvyys on maksimoitu ohuilla A-pilareilla ja laajalla tuulilasilla. Sisäänkäynti ja poistuminen autosta sujuu takaa saranoitujen ovien kautta. Urban EV -konseptissa on ilmoitettu olevan tilaa neljälle matkustajalle.

Ohjaamon hallintalaitteisto käsittää yksinkertaiset säätimet ja hallitsevan panoraamanäytön, joka näyttäisi ulottuvan koko kojelaudan ylle. 

Tarkempaa tietoa voimansiirrosta tai toimintasäteestä ei ole annettu. Konsepti kuuluu Hondan Geneven Autonäyttelyssä lanseeraamaan Elecric Vision -strategiaan, joka tulee sähköistämään kaikkia malliryhmiä. Kehityksen keskeisiin osiin kuuluvat korkean tiheyden omaava kevyt akku, integroitu lämmönhallinta ja energiansiirtotoimintojen kehitys.

Kuvat: Honda

Teknavin tv-ohjelma palaa jälleen ruutuun! Uudet 14. tuotantokauden jaksot alkavat maanantaina 18.9. klo 22.35 MTV3-kanavalla.