Genevessä juuri nyt – Peugeot 3008 on Vuoden Auto 2017

Automediat vertailevat ja arvioivat uusia autoja jatkuvasti. Kerran vuodessa kuitenkin palkitaan parhaat suoritukset. Palkintoja jaetaan kansallisten tahojen lisäksi laajemmissa piireissä ja Genevessä julkaistiin juuri 54. kerran jaettavan Car of the Year 2017 -palkinnon voittaja.

Tämän vuoden seitsemän parhaan auton finaalissa olivat kaksi pikkuautoa Citroën C3 ja Nissan Micra, kaksi crossoveria Peugeot 3008 ja Toyota C-HR, sekä kolme edustusluokan automallia Mercedes-Benz E-sarja, Volvo S90 ja V90 sekä Alfa Romeo Giulia.

Joukosta erottuvan auton tuli olla hyvin poikkeuksellinen, koska se valittiin 40 uuden automallin joukosta. Päätösvalta jätettiin 58 autotoimittajan käsiin, jotka tulivat eri puolilta Eurooppaa 22 eri maasta. Suomesta mukana oli yksi lehdistön edustaja, Tekniikan Maailman Velimatti Honkanen. Raati pääsi testaamaan autoja testiradalla Ranskan Mortefontainessa ja julkisilla teillä ympäri Silverstonea.

Arvosteluperusteet ovat laajat, ja niiden joukossa ovat muun muassa vastine rahalle, tekniset innovaatiot, mukavuus, turvallisuus, taloudellisuus ja suorituskyky. Jokaisella tuomarilla on käytettävissään 25 pistettä, jotka pitää jakaa vähintään viidelle autolle, joista yhdelle voi antaa enimmillään 10 pistettä.

Vuoden Auto 2017 -palkinnon voitti Peugeot 3008. Merkittävästi uudistunut Peugeot 3008 tarjoaa hintaluokassaan hyvän varustelun ja sitä kautta paljon vastinetta rahalle, joka on tärkein yksittäinen arvostelun osa-alue. Myös suomalaisten automedioiden jakama Vuoden Auto Suomessa 2017 myönnettiin joulukuussa, jolloin voittajaksi nousi Volvon 90-sarja.

Lue lisää voittajasta:
Kuvat: Peugeot paljasti seuraavan SUV-mallinsa
Peugeot laajentaa SUV-tarjontaa – viisi uutta mallia tänä vuonna​​​​​​​