Ferrarin päänkääntäjä Pariisissa: LaFerrarin fööniversio

Pariisin autonäyttelyssä julkistettu LaFerrarin avoversio kulkee mallinimellä Aperta. Avonainen hybridikaunotar tulee tarjolle Ferrarin vanhoille asiakkaille, ja autoja valmistetaan vain sellainen määrä, että Ferrari voi oikeasti valita asiakkaansa itse. Asiakas voi päättää kahdesta eri kattoversiosta: taivas aukeaa joko kankaan tai kovan katon takaa.

Auton tekniikka on yhtenäinen umpiversion kanssa, mutta avoversiossa auton kiehtovista äänistä pääsee nauttimaan astetta enemmän. Hiilikuituisia korirakenteita on luonnollisesti jouduttu vahvistamaan. Auton paino on noussut näin hieman, mutta tästä huolimattta hilse irtoaa varmasti. Tehoa ei ole nähty kasvattu tarpeelliseksi kasvattaa, sitä on samat 963 oria kuin umpiversiossa. Näistä 800 on aitoja eli laukkaa 6,3-litraisesta V12-moottorista, sähköhevosia on siis 163. Hiilidioksidia päästellään 340 grammaa kilometriä kohden.

Huippunopeutta on luvassa yli 350 km/h ja satasen vauhtiin päästään alle kolmessa sekunnissa. Alle seitsemässä sekunnissa taulussa on 200 km/h, ja 300 km/h saavutetaan vaatimattomasti 15 sekunnissa.

Myös auton muodot ovat lähes identtiset umpiversion kanssa, mitä nyt aerodynamiikkaa on jouduttu hiomaan hieman, jotta suorituskyky ja downforce ovat samaa tasoa umpiversion kanssa.