Dacia uudistaa laajasti mallistoaan – uutta ilmettä ja tekniikkaa

Vuonna 2004 Euroopankin markkinoille esitelty Dacia on ollut myyntimenestys. Merkin myynti on noussut joka vuonna uuteen ennätykseensä ja sama trendi näyttää jatkuvan myös tänä vuonna. Dacia esittelee Pariisin autonäyttelyssä uudistuneet neljästä tärkeästä mallistaan.

Romaniassa valmistettava Dacia päivittää kertaheitolla Logan, Logan MCV, Sandero ja Sandero Stepway mallit. Kaikki mallit saavat uudistuneen ilmeen valoihin uusien LED-päiväajovalojen myötä. Myös molemmat puskurit saavat uuden ilmeen ja erityisesti crossover-henkiseen Sandero Stepway-malliin on tuotu jämäkämpää ilmettä. Myös maskit ovat aikaisempaa puhuttelevammin muotoiltu.

Mallien sisustusta on päivitetty materiaalien ja viimeistelyn osalta. Ohjauspyörä on saanut uuden ilmeen ja parempien varustelutasojen myötä kuljettaja saa pyöritellä pehmeällä nahalla viimeisteltyä rattia. Käytettävyyttä on parannettu pienten yksityiskohtien kuten muutamien kytkimien uudelleen sijoittelulla, sekä tarjoamalla lisää tilaa lokeroiden muodossa pienille tavaroille.

Tarjolla on kaikkiaan seitsemän eri voimalinjaa, joista uusin on 1,0-litrainen kolmisylinterinen moottori, joka tarjoilee 75-hevosvoimaa. Lisäksi tarjolla on samantehoinen dieselmoottori sekä 90-hevosvoimaiset bensa- ja dieselvaihtoehto.

Oman osansa uudistuksista saa myös Dacia Duster. Dacian maastohenkisimpään malliin on ensi kertaa tarjolla nyt uusi EDC-kaksoiskytkinvaihteisto. Uutuusvaihteisto on tarjolla etuvetoiseen ja 110-hevosvoimaisella dCi-dieselmoottorilla varustettuun Dusteriin.

Kuvat: Dacia